Velika priznanja našim reporterima Krešiću i Stojancu

Vijesti 03. svi 201913:05 > 13:09
N1

Naš reporter Hrvoje Krešić dobitnik je nagrade HND-a za Novinara godine, a naš Ranko Stojanac dobio je nagradu za televizijsko novinarstvo. Drago nam je da je struka prepoznala trud koji naši reporteri ulažu kako bi točno, relevantno, brzo i pošteno izvještavali o svim bitnim događajima iz Hrvatske i iz svijeta.

Krešić: Nevjerojatna je odgovornost koju imamo u rukama

“Najlakše bi bilo iskoristiti ovu priliku za kritiku onih koje kritiziramo svaki dan, Andreja Plenkovića, Kolinde Grabar Kitarović, ali htio bih priliku iskoristiti za kritiku nas. Plačemo nad vlastitom sudbinom, i često imamo za to razlog, ali nevjerojatno je koliko smo sami sebi sjeli na granu i režemo je svaki dan.

Siguran sam da nas ima mnogo ovdje koji znamo da tu i tamo spavamo s neprijateljem, koji smo sretni da neki probni balon ide upravo preko nas, koji ne idemo do kraja kad bismo trebali, koji smo sretni kad nas se zove na ručak i mislimo da radimo dobru stvar. Ne radimo dobru stvar.

Nevjerojatna je moć koju mi imamo u rukama i nevjerojatna je odgovornost koju imamo i samo tako možemo napraviti ono što od nas društvo očekuje”, rekao je Krešić u HND-u prilikom primanja nagrade.

Stojanac: Ovo mi je prva nagrada u karijeri

“Danas je 3. maj. I danas je odgođeno još jedno ročište za Uljanik d.d. Mnogi od vas ne znaju ni razliku između toga i Uljanika, ne znaju ni što je brodogradilište. Nije problem što vi ne znate, nije problem što ja ne znam, problem je što oni koji bi trebali znati – ne znaju”, rekao je Stojanac u svom govoru nakon primitka nagrade.

“Izvještavao sam po instinktu, nisam htio upasti u patetiku, nisam htio braniti Vladu, ali ni optuživati. Mislim da je ovo Hrvatska u malom, imamo ovce, imamo vrlo zločeste ljude i one koji nemaju pojma o svom poslu. Uopće ne znam na što će izaći sve to, to je kao neki Legoland, gdje se dijete igralo s kockicama, slagalo ih, a onda ga je mama zvala na ručak i on to sve porazbijao, onako ljutito. Mislim da je sva tuga hrvatskog radništva, ali i hrvatske vlasti, njezine potpune zbunjenosti, usudio bih se reći i pokvarenosti, ovdje došla do izražaja”, rekao je Ranko Stojanac.

“Ovo mi je prva nagrada u karijeri, osim u osnovnoj školi kad sam dobio flaster na usta. Bio sam na HRT-u, tamo je bio jedan Prle, pa sam otišao na N1, gdje me čekao Tihi, to nisu Otpisani, to je Povratak otpisanih, hvala snimatelju Sanjinu Klipi i hvala N1 koji mi je skinuo flaster s usta”, rekao je Stojanac, pa poručio ranijim dobitnicima nagrada.”