Ressler: Kampanja Ministarstva rada je informativna, nije protiv sindikata

Vijesti 05. svi 201914:57 > 15:15
N1

HDZ-ovi kandidati za izbore za Europski parlament obišli su u nedjelju Bjelovarsko-bilogorsku županiju, posjetili tvornicu Koestlin. Nositelj HDZ-ove liste Karlo Ressler komentirao je i spot Ministarstva rada i mirovinskog sustava u kojem spominju sindikalnu inicijativu "67 je previše".

“Danas smo nastavili našu kampanju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje smo se susreli s građanima, ali i vidjeli pozitivne poslovne priče poput ove u Koestlinu. Koestlin je od 2002. godine uložio 120 milijuna kuna, a dobar dio onoga što se danas u toj tvornici radi, odnosno dobar dio zapošljavanja koristi se preko aktivnih mjera politika zapošljavanja koje na državnom nivou iznose 4,5 milijardi kuna”, kazao je Karlo Ressler.

Primjer Koestlina, kazao je, dobar je pokazatelj koliko su zapravo povezani lokalni, državni i projekti na EU razini, a to je ujedno i jedna od glavnih poruka HDZ-ove kampanje.

“U ovoj fazi kampanje mi smo na terenskom obilasku Hrvatske i možemo reći da smo obišli više od polovice hrvatskih županija. Sljedećeg tjedna mijenjamo se s našom plavom skupinom koja će boraviti u kontinentalnoj Hrvatskoj, a mi nastavljamo dalje na Jadranu”, kazao je.

Sporni spot Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Upitan kako gleda na korištenje novca poreznih obveznika za financiranje spota Ministarstva rada i mirovinskog sustava protiv referendumske inicijative “67 je previše”, kazao je da nije riječ o antireferendumskoj kampanji. 

VEZANE VIJESTI

“Ono što mi vidimo je da se financira kampanja kojom se želi osvijestiti i informirati građane Hrvatske o svemu onome što je napravljeno, žele informirati o činjenicama”, kazao je Ressler.

“I ova naša europska kampanja je usmjerena na činjenice, konkretne podatke, mi to vidimo kao jednu od velikih razlika HDZ-a, svega onoga što radimo i sada u ovih 30 dana, ali i svega što smo radili u prethodnom razdoblju i što ćemo nastaviti raditi u sljedećih pet godina. Sve što radimo, neovisno o tome radilo se o mirovinskoj reformi ili našoj europskoj kampanji, utemeljeno je na činjenicama.”

Nije htio nagađati hoće li sindikati prikupiti dovoljan potpisa za raspisivanje referenduma.

Uz Resslera, u obilasku Bjelovarsko-bilogorske županije bili su i Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram