Stranka rada i solidarnosti tiskala predizborni letak na Brailleovom pismu

Vijesti 22. svi 201913:51 > 13:54
N1

Stranka rada i solidarnosti u srijedu je predstavila predizborni letak tiskan na Brailleovom pismu i u crnom tisku, a predsjednik stranke Milan Bandić kazao je da će prilagođavanje europskih dokumenata slijepima i slabovidnima biti prvi zadatak njegovih zastupnika u EU parlamentu.

Promotivni letak Stranke rada i solidarnosti predstavlja kandidate i politički program te stranke na izborima za EU parlament, a Milan Bandić je na konferencij za novinare kazao da je to prvi da je u Hrvatskoj stranački letak tiskan i na Brailleovom pismu i na crnom tisku.

Zastupnik Stranke rada i solidarnosti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vojin Perić rekao je da se ovom gestom slijepima daje mogućnost upoznavanja s materijalima konzistentne socijalne politike te da se time otvara mogućnost prilagodbe svih EU dokumenata osobama s invaliditetom.

SAZNAJTE VIŠE

 “Svaka gesta koja me čini manje slijepim, čini da se manje bojim sljepoće, a svaka gesta koja nedostaje da bi nam se neke stvari učinile pristupačnijima, čini da se bojim sljepoće, i to sljepoće drugih”, kazao je.

Bandić je najavio i da će prva zadaća njegovih zastupnika u EU parlamentu biti prilagodba svih dokumenata EU-a za osobe s invaliditetom, odnosno slijepima i slabovidnima.

Potpredsjednik zagrebačke Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti Josip Držaić dodao je da je dugogodišnji rad u Zagrebu uzor čitave strategije djelovanja prema osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a sve u cilju konvencije Ujedinjenih naroda (UN) i europske direktive koja se odnosi na razinu prilagodbe osoba s invaliditetom.

Na novinarsko pitanje je li istina da će bivši SDP-ac Siniša Varga postati član saborskog kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Bandić je kazao da ne zna tko u ovom trenutku razmišlja postati član kluba njegove stranke.

“Svaki kvalitetan čovjek koji je napravio nešto kvalitetno u svojoj karijeri, dobrodošao je u stranku”, odgovorio je Bandić.

Dodao je da je njegova stranka jedina koja ima listu čija je nositeljica doktorica znanosti, da je ta lista sastavljena od kompetentnih ljudi te je izrazio nadu da će birači to u nedjelju i prepoznati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.