Vrijedna donacija klinici Jordanovac za borbu protiv raka pluća

Vijesti 23. svi 201912:39 > 12:43
Marko Prpic/PIXSELL

Tvrtka Ina donirala je u četvrtak 200.000 kuna za nabavku ultrazvučnog uređaja (UZV) za pregled pluća i srca, kao pomoć u provedbi programa transplantacije pluća u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Donaciju je ravnatelju Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb Anti Ćorušiću uručio član Uprave Ine Niko Dalić, koji je rekao kako Ina na taj način sudjeluje u nizu projekata od važnosti za lokalnu zajednicu, a posebno za najranjivije skupine u društvu.

Ćorušić je najavio da će se novac iskoristiti za nabavku UZV-a za pregled pluća i srca koji će koristiti Klinika za plućne bolesti Jordanovac, a tom će donacijom bolesnicima biti omogućena najbolja dijagnostika i liječenje.

Na Jordanovcu se liječe najteži bolesnici iz svih krajeva Hrvatske, a nabavka UZV-a uvelike će pridonijeti uspješnoj implementaciji programa i ostvarenju ciljeva prevencije i ranog otkrivanja jednog od najopasnijih karcinoma današnjice.

U Hrvatskoj je iz dana u dan broj oboljelih sve veći te se godišnje otkrije više od 3000 novih slučajeva oboljelih od raka pluća.

To je druga od ukupno osam donacija bolnicama koje Ina planira provesti u 2019. godini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram