Matija Posavec: "Kad zbrojimo naše rezultate i rezultate Amsterdamske… "

Vijesti 29. svi 201910:38 > 10:43
N1

Nositelj HNS-ove liste Matija Posavec gostovao je u emisiji N1 studio uživo. Komentirao je rezultate europskih izbora.

“Svi rade analizu rezultata europskih izbora. Ranije sam govorio da su rezultati jedini mjerljivi kriterij. Ja tako shvaćam ove rezultate. Ovog tjedna treba sve analizirati”, kazao je Matija Posavec.

VEZANE VIJESTI

 “Što se tiče samih rezultata, mi smo izašli samostalno. Predvodio sam listu s novim politikama i sadržajima. HNS nije prelazi 1,7 posto u brojnim anketama, a na ovim izborima dobili smo 2,6 posto glasova. Kad bismo gledali preferencijalne glasove dobili bismo mandat jer sam bio 11 prema broju preferencijala glasova.

Puno stranaka centra i lijevog centra su sudjelovale na izborima, a kad zbrojimo i naše rezultate i rezultate Amsterdamske koalicije, liberalne stranke su pokazale da imaju prostor na hrvatskoj političkoj sceni. Hrvatska politika zaslužuje imati jedan pristojni građanski centar. U politici se više orijentira na ljude, manje na stranke. Bi li dobili Hrvatski suverenisti mandat da Ruža Tomašić nije povukla s preferencijalnim glasovima? Ljudi s rezultatima su sve više prepoznati u Hrvatskoj”. 

“Mi ćemo sasvim sigurno ovog tjedna analizirati sve općine i županije. U ponedjeljak ćemo imati sjednicu predsjedništva. Očito je da neke stvari nisu bile dobre. Neću tražiti crnog labuda. Radim dosta opširno izvješće. Naravno, morat će biti odgovornosti. Predsjedništvo stranke je odlučilo podržati novi smjer i to je dalo jedan efekt. U samo tri mjeseca stranka je porasla. Je li se moglo bolje i više? Po meni da. Kad se suočite s rezultatom, trebate biti ponizni”, kazao je nositelj liste HNS-a na izborima za Europski parlament. 

Na pitanje koliko članova ima HNS, Matija Posavec je izjavio kako stranka ima oko 37 tisuća članova: “Ispada da nisu svi članovi glasovali za nas. Kad gledamo rezultate na sjeveru Hrvatske, tada bismo dobili mandat. Imamo sjednicu predsjedništva u ponedjeljak i svi moraju reći svoje mišljenje i svoj stav”. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.