Predsjednik EK Jean Claude Juncker u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj

Vijesti 06. lip 201906:45 > 15:25
JOE KLAMAR / AFP

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, 6. i 7. lipnja 2019. godine, u Dubrovniku i Zagrebu.

U Dubrovniku od 15 sati, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sastali su se u Zračnoj luci Dubrovnik i zajedno obilaze radove druge faze projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“, koji se sufinancira bespovratnim europskim sredstvima putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Juncker će u petak u Zagrebu imati i službene sastanke s premijerom Plenkovićem i predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović.

Juncker u Hrvatsku dolazi iz Ljubljane gdje je u četvrtak sudjelovao na summitu Inicijative triju mora. Na tom skupu okupilo se deset predsjednika zemalja članica EU-a, među njima i hrvatska predsjednica Grabar Kitarović i američki državni tajnik za energiju Rick Perry.

U četvrtak i petak u Luxembourgu se sastaje Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove te Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju. U četvrtak je predviđen bilateralni susret hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i povjernika za migracije i unutarnje poslove Dimitrisa Avramopoulosa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.