Branimir Bunjac: "Pernar i ja se politički razumijemo 90 posto"

Vijesti 11. lip 201906:46 > 06:49
N1

Bivši zastupnik Živog zida Branimir Bunjac ne smatra se, kaže, krivcem za raspad Živog zida, te, u intervjuu za Večernji list, govori o osnivanju nove stranke.

Vidite li se dalje s kolegom Ivanom Pernarom koji osniva svoju stranku i kakva je suradnja moguća?

S Ivanom Pernarom se čujem na dnevnoj bazi. Mi se politički razumijemo 90 posto, osobito u dijelu gospodarskog programa i vanjske politike. Kad se sjetim naše suradnje u Saboru izuzetno sam ponosan. Bilo je legendarnih trenutaka kada smo nas dvojica sami doslovce matirali HDZ i SDP koje smo izluđivali neoborivim argumentima. Nova stranka je svakako opcija, ali treba sjesti i razgovarati. Ni slučajno ne smijemo ponoviti organizacijske pogreške koje su u konačnici torpedirale Živi zid. Kako se kaže drvo se savija dok je mlado i zato je vrlo važno postaviti čvrste temelje nove političke platforme.

Smatrate li se krivcem za raspad Živog zida?

Doista mi pripisujete nadnaravne moći ako mislite da jedan čovjek može uzrokovati propast parlamentarne i odnedavno europarlamentarne stranke. Živi zid je propao jer je jednu vrijednu ideju uzurpirala obiteljska klika koja ju je pretvorila u psihički zatvor za njezine članove. Stranka je iznevjerila one ideale na kojima je nastala i posve je pravedno i pošteno da je propala, rekao je Bunjac za Večernji list.