Mandatno-imunitetno povjerenstvo: Palfi se vraća u Sabor, Bunjac odlazi

Vijesti 12. lip 201907:09 > 11:50
N1

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je odlučilo o zahtjevu za aktiviranjem zastupničkog mandata kojeg je predala potpredsjednica Živog zida, Vladimira Palfi.

Povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da od 18. lipnja prestaje mirovanje zastupničkog mandata Vladimire Palfi i od tog dana dužnost u Saboru više neće obnašati Branimir Bunjac koji je umjesto nje sjedio u Saboru. 

Gordan Maras naglasio je tijekom rasprave kako bi birači trebali voditi računa o tome žele li uopće oni koje oni biraju sjediti u Saboru. Palfi je svoj mandat umirovila prvi dan, a po svemu sudeći, i sada će umjesto nje u Saboru sjediti netko drugi. Maras kaže kako se o tome treba razmišljati zbog digniteta Sabora. 

“Birajte ljude koji vas žele zastupati, a ne one koji će time raspolagati kao da su na placu”, rekao je Maras. 

Da je Palfi nakon rasula u koje je stranka došla i svađe glavnih ljudi Živog zida odlučila aktivirati svoj mandat objavio je na Facebooku Branimir Bunjac.

Bunjac je objavio da je vrijeme za novi početak i da on s 18. lipnja prestaje biti zastupnik.

Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva ima samo jednu točku: Rasprava o zahtjevu za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnice Vladimire Palfi Sinčić i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnice Branimira Bunjca.