Studenti se žale da im u menzi prodaju stare šnicle

Vijesti 08. tra 201515:03 > 15:08
YouTube/ILUSTRACIJA

U menzi zagrebačkog Studentskog centra danas ujutro grupa studenta je uz juhu od gljiva i salatu od krumpira uzela obrok pod nazivom "pohana svinjetina".

“Meso je bilo mljackavo, hladno, osušeno i žilavo. Uopće ga nisam mogao rezati. Kad sam se osvrnuo oko sebe vidio sam još tri studenta oko sebe kako se bore s istim problemom”, ispričao nam je student novinarstva.

Odmah se s prijateljima uputio šefu kuhinje i tražio objašnjenje. Kad su ga pitali da li je meso staro priznao im je, uz smiješak, da je od jučerašnje večere. Molio ih je da se ne ljute i objasnio da je meso ostalo pa su ga “reprogramirali”. Dodao je da su jučerašnju pečenicu “uvalili” u salatu od krumpira. Za ispriku im je ponudio kolač.

“Nije nam bilo jasno na što se taj termin reprogramiranog mesa odnosi. Na to da meso od danas pokreću Windowsi ili da se radi o nekom drugom problemu? Ne razumijemo kako jedan sustav s više od 10 povezanih studentskih restorana radi na ovakav način, da se studentima uvaljuju stari šnicli. Pet starih šnicla danas, dvadeset pokvarenih komada svinjetine sutra, deseci oboljelih prekosutra”, rekao nam je zgranuti student.

Pomoćnik ravnatelja SC-a poziva studente u kontrolu restorana

Na temelju anonimnog prigovora studenata Mirko Bošnjak, pomoćnik ravnatelja za prehranu SC-a Zagreb, naložio je izvanredni nadzor kvalitete i temperatura jela na lokacijama posluživanja u restoranu SC-a Zagreb u Savskoj 25.

“Zatražio sam i pisano očitovanje odgovornih osoba u navedenom restoranu, koja ću Vam po primitku dostaviti. Molim studente koji su dostavili prigovor da mi se slobodno jave (diskrecija zajamčena) i zajedno ćemo, ukoliko kolege žele, sa studentima kontrolorima kvalitete usluge izvršiti kontrolu navedenog restorana”, poručio je Bošnjak, piše Index.hr.