Policija poziva planinara da im iznese saznanja o postupanju prema migrantima

Vijesti 19. lip 201921:26 > 21:32
Ilustracija

Policija je odgovorila na pitanje o N1 televizije o novim optužbama na račun hrvatske policije, konkretno specijalaca, prema migrantima.

Podsjetimo, anonimni planinar koji je, kako tvrdi, svjedočio kako su specijalci na vrhu Risnjaka mlatili migrante i pucali im iznad glava poslao je H-alteru potresno pismo u kojem detaljno opisuje što se dogodilo.

Odgovor policije prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici su na područje Parka Risnjak upućeni krajem svibnja ove godine kada je obnovljen Planinarski dom i kada je isti trebao ponovno započeti s radom te primati izletnike i planinare. 

VEZANA VIJEST

Naime, nadležnoj Policijskoj upravi primorsko-goranskoj prijavljeno je u proteklom razdoblju više provala i velika oštećenja imovine, između ostalog i navedenog Planinarskog doma, a o čemu je sačinjen foto-elaborat. S obzirom da su navedeni događaji utjecali na osjećaj sigurnosti lokalnog stanovništva i planinara, koji pohode to slabo nastanjeno područje, naložena je stalna nazočnost policijskih službenika na navedenom području.

Nadalje, vezano uz Vaš upit koji se odnosi na pismo anonimnog planinara, izvješćujemo kako su, na temelju iznijetih vremenskih i prostornih informacija, provedene žurne provjere, te je utvrđeno kako policijski službenici nisu imali postupanja kakva su opisana u anonimnim navodima, odnosno pripadnici Specijalne policije nisu primjenjivali fizičku silu niti vatreno oružje kao sredstvo prisile.

Međutim, budući da se u pismu planinara navodi da su događaju svjedočile i druge osobe, Ravnateljstvo policije zatražit će obavljanje razgovora sa zaposlenicima Planinarskog doma, a nepoznatog planinara pozivamo da sva svoja saznanja, radi njihove detaljne provjere, iznese u bilo kojoj policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.