Urušila se čelična konstrukcija na postrojenju u Grubišnom polju

Vijesti 22. lip 201914:34 > 16:53
Screenshot/Nova TV

U Zagrebpetrolovu postrojenju u Grubišnom Polju u subotu oko 14 sati izbio je požar koji je ubrzo stavljen pod kontrolu, a ozlijeđenih nema, doznaje se od županijskog zapovjednika Vatogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Željka Meseca.

Gori skladište lako zapaljivih otpadnih tekućina, rekao je Hini Mesec.

Na terenu su, kazao je, vatrogasne postrojbe iz Grubišnog Polja, Daruvara, Bjelovara, Garešnice, ukupno 12 vozila i 35 vatrogasaca. 

Direktor Zagrebpetrola Davor Prohaska za Jutarnji list dao je kratki osvrt na situaciju. 

“Uvjeren sam da je požar podmetnut. U halu se nije moglo ući, ali vjerujem da je piroman ušao u skladište sa stražnje strane, gdje je šuma. Imam videonadzor i 24-satnu zaštitarsku službu iz Bjelovara. Zaštitar svakih 20 minuta do pola sata obilazi postrojenje. Od 2002. godine kad je izgrađeno pa do danas nismo imali nikakvih problema. Zaštitar je odmah zvao vatrogasce, sve je digao na noge. Fotografije koje vidim po medijima izgledaju strašno. Izgorjelo je nekih 10 spremnika s motornim uljem, čijom preradom se bavimo, i jako puno plastike”, kazao je Davor Prohaska, direktor Zagrebpetrola.

Vatrogasni zapovjednik Željko Mesec za Dnevnik.hr rekao je da se urušila čelična konstrukcija postrojenja. Gorjele su lako zapaljive tekućine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram