Zubak: Ako je Krstičević toliki domoljub, neka sam plati avione koliko želi

Vijesti 01. srp 201914:44 > 15:01
N1

Poznati trgovac oružjem Zvonko Zubak u N1 studiju uživo govorio je o svojoj ponudi državi za brazilske zrakoplove tipa Mirage 2000. Nudi ih po cijeni od 75 milijuna dolara, a iz Vlade mu se, kaže, još nitko nije javio.

“Nek mi daju bankovno jamstvo i nakon šest mjeseci leta ako je dobro neka plate, ako nije, ja ću imati drugog kupca”, rekao je Zubak.

Na pitanje zašto ga Krstičević ne pozove na sastanak, Zubak kaže da mu Krstičević ne priznaje za sve što je učinio za domovinski rat.

“Ne znam, ako netko nudi nešto za 80 ili 100 milijuna, a netko za 500 milijuna… Ovo je ponuda koja je istinska. Najkasnije do vejlače iduće godine zrakoplovi mogu biti kod nas”, rekao je Zubak koji tvrdi da je priča o nabavci izraelskih aviona bila sve samo ne transparentna.

“Ja imam kupce, bilo bi štetno za Hrvatsku da se propusti ova prilika, posebno jer se radi o velikom novcu. Višak od 400 milijuna dolara možemo uložiti u druge sektore. Avioni koje ja nudim dva puta su bojli od Baraka. Mirage i manje košta u korištenju od F16 za 6000 dolara po satu. Ako ispucate 12.000-13.000 sati na svima ukupno, to je ušteda od 80 milijuna za blok sate. To se isplati, to na kraju ispadne (da su avioni) džabe”, rekao je Zubak.

VEZANA VIJEST

 “Ja stojim iza svoje ponude. Znao sam da ih nitko neće uzeti. Ne znam koji je razlog, ako im nudim da mi plate kada budu letjeli, a tako smo radili cijelo vrijeme rata. Mig nam nikada nije unaprijed plaćen. Ne znam koji je njima sada problem”, rekao je zubak.

“S Krstičevićem ja nemam problem. Ako je on taklav domoljub, zašto ne bi sjeo s nekim i razgovarao. Ja njima nudim nešto što je dobro, remont da se radi kod nas, a naši ljudi da odu kod njih da se rade motori. Oni kažu nije sve tako, a ja stojim iza ponude. Znao sam da nitko neće uzeti avione sem mene, ja taj posao radim dugo  i mi se dobro znamo”, rekao je.

“Neka za razliku od 75 milijuna do pune cijene zaduži sebe i obitelj i pokloni to državi, ako želi platiti 200 ono što košta 100 milijuna”, poručio je Zubak Krstičeviću na kraju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mrežaTwitter |Facebook | Instagram.