Pet ultramaratonaca s Ovčare krenuli prema Potočarima

Vijesti 06. srp 201912:13 > 12:21
Anadolija (AA)

Pet ultramaratonaca krenulo je u subotu s Ovčare nedaleko Vukovara kako bi do 10. srpnja istrčali 227 kilometara dug ultramaraton do Potočara u koje trebaju stići dan uoči obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici.

Ultramaraton trče Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac kojima će se usput pridruživati i drugi trkači.

Riječ je o osmom po redu ultramaratonu kojim Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi odati počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru te svim nevino stradalim tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1990. do 1995.

Prva etapa trči se do Vinkovaca, druga do Brčkog, treća do Janje, četvrta do Zvornika, a peta etapa do Potočara.

“Poruka je vrlo jednostavna. Nemojmo da se ovo više ikada ponovi. Skupo nas je koštalo, a rezultati i nisu neki posebice kada je riječ o Bosni i Hercegovini koja umjesto na napreduje nazaduje”, rekao je voditelj ultramaratona Ekrem Bećirović.

Prije starta ultramaratona podno spomen obilježja na Ovčri položen je vijenac i zapaljena svijeća.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.