Propao prosvjed: Ako je ovo svijet koji želite – uživajte!

Vijesti 11. tra 201509:29 > 10:43
N1

Pokret Occupy Croatia za danas u 14 sati najavio je novi prosvjed pod nazivom "ZA jednakost, pravednost i slobodu!" protiv branitelja koji već mjesecima prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj u Zagrebu. Prosvjedu se odazvala tek nekolicina građana.

14:45 Otkazan je najavljeni marš protiv ‘šatoraša’ zbog malog odaziva građana na prosvjed. Organizatori kažu: ako je ovo svijet u kojem želite živjeti – onda uživajte!, javlja reporter N1 televizije Antonio Zavada.

14:25 Na Trgu se nalazi tek desetak prosvjednika, ‘marš na Savsku’ je upitan.

14:00 Na Trgu bana Jelačića okupilo se tek nekoliko prosvjednika. Među njima su Marijana Mirt i Dražen Heroić iz pokreta Occupy Croatia. Na Trg je stiglo i nekoliko sipmatizera šatoraša.

Podsjetimo, današnji prosvjed je, prema najavama organizatora, ‘usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti – jednakost, pravednost i sloboda!”, priopćili su iz Occupy Croatije.

Ova je udruga posljednji put organizirala protuprosvjed 14. ožujka. Antiprosvjednici su pokušali doći do prosvjednika u Savskoj, no u tome ih je spriječila policija. Branitelji su u isto vrijeme krenuli u svoj marš te su došli do stana premijera Zorana Milanovića.