Vrdoljak: Nakon rekonstrukcije će se više razgovarati o političkim prioritetima

Vijesti 18. srp 201907:18 > 07:23
Patrik Macek/PIXSELLL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izrazio je u srijedu zadovoljstvo predloženom rekonstrukcijom Vlade jer će se sada više razgovarati o političkim prioritetima i stanju u društvu, a potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kaže da se radi o poznatim imenima iz HDZ-ove baze, kojima treba dati priliku.

Nakon sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, Vrdoljak je rekao kako ovime nije ništa završilo nego tek počinje. “Zadovoljan sam ciljevima koje smo zacrtali, da se skinu tereti s leđa i da se uđe u period kad će se razgovarati o političkim prioritetima i o stanju u društvu. Dosad najveća rekonstrukcija ijedne vlade u Hrvatskoj bi trebala donijeti da se u društvu razgovara o sadržaju”, kazao je Ivan Vrdoljak

VEZANE VIJESTI

“Imena su poznata, to su ljudi koji su iz HDZ-ove baze i imaju iskustva u određenim područjima. Dajmo im priliku”, rekao je Milijan Brkić novinarima nakon sastanka na kojem je premijer Andrej Plenković koalicijskim partnerima predstavio imena novih ministara. 

Navevši kako je “pušten bijeli dim”, Brkić je podsjetio i da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a bili jedinstveni kod donošenja te odluke. Smatra kako sada treba gledati naprijed i baviti se problemima koji tište građane i javnost.

#related-news_0

“Građani su nas izabrali da rješavamo probleme a ne da se bavimo prepirkama, unutarstranačkim i unutarkoalicijskim obračunima i sl. To je neodgovorno i za to nas građani nisu birali”, istaknuo je Brkić.

Šef Hrvatske demokršćanske stranke Branko Hrg rekao je da su svi koalicijski partneri podržali Plenkovićeve prijedloge.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram