"Preklinjali smo Hasanbegovića da ne pravi raskol u stranci, on je strogo odbio"

Vijesti 22. srp 201913:08 > 13:17
N1

Splitski gradski vijećnik i član stranke Neovisni za Hrvatsku, Martin Pauk, sudjelovao je na saboru te stranke u Zadru i komentirao raskol koji se dogodio.

Nema šanse da imaju kvorum u Zagrebu. Očekujem da će Bruna Esih prema atmosferi u stranci i po očekivanju članstva ostati predsjednica Neovisnih za Hrvatsku, rekao je Pauk za N1. 

VEZANE VIJESTI

 Komentirao je i što se zapravo dogodilo u stranci i koji je razlog raskola.

“Svi članovi, predsjednici podružnica iz cijele Hrvatske, došli su u Zagreb prije mjesec dana kad je Hasanbegović tražio izvanredni sabor i rekao da želi biti predsjednik stranke. Tražili smo ga razlog, na to on nije ni u jednom trenutku dao valjan, suvisao odgovor. Molili smo ga, kumili, preklinjali da ne izaziva raskol u stranci, jer će to biti popraćeno i u medijima i naškodit će stranci, no on je to strogo odbio. Odlučio se pod svaku cijenu kandidirati i to nas je jako pogodilo”, rekao je.

Istaknuo je da se Hasanbegović ponovno oglušio na molbe članstva kad je boravio u Splitu i, kako je rekao Pauk, shvatio da na saboru u Zagrebu neće imati kvorum.

Prave razloge ćemo saznati tek onda kad vidimo posljedice njegovoga čina. Za nekih tri do šest mjeseci vidjet ćemo što je razlog svemu i tko, uz Hasanbegovića, stoji iza svega, rekao je Pauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.