Gordan Grlić Radman: "Jako smo počašćeni dolaskom Ursule von der Leyen"

Vijesti 24. srp 201909:53 > 10:06
N1

Ministar vanjskih i europski poslova Gordan Grlić Radman komentirao je dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Hrvatsku.

“Kao prvo, mi smo jako počašćeni dolaskom Von der Leyen. Zbog preuzimanja nove važne istaknute dužnosti, ona dolazi ovdje i to nam čini čast”, istaknuo je ministar. 

“To je i logično, s obzirom na to da Hrvatska preuzimanje predsjedanje Vijećem Europske unije”, smatra Grlić Radman. 

Upitan koji je točan datum dolaska predsjednice Europske komisije, Grlić Radman je kazao: “Nemam točan datum dolaska, to će navodno biti sredinom sljedećeg tjedna.”

Podsjetimo, kao što je već jučer potvrđeno za N1, predsjednica Europske komisije posjetit će Hrvatsku. Kako je Hrvatska posljednja članica primljena u EU, mala država članica predana europskim vrijednostima, koja uskoro predsjeda Europskim vijećem, Zagreb je odabran kao jedna od prvih destinacija njezinog interesa, uz Pariz i Varšavu.

VEZANE VIJESTI

Lokacije posjeta pokazuju kako Von der Leyen ozbiljno shvaća i svoju najavu o premošćivanju razlika između istoka i zapada u EU, ali i poruka su da za nju nema velikih i malih članica Unije.

Upravo o sadržaju hrvatskog predsjedanja Vijećem i ključnih tema za budućnost EU, razgovarat će u Zagrebu s premijerom Plenkovićem.

Von der Leyen je još u svojstvu njemačke ministrice obrane namjeravala posjetiti Hrvatsku ovog ljeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.