Komora medicinskih sestara traži povećanje plaća: Radimo na rubu izdržljivosti

Vijesti 01. kol 201912:26 > 12:31
Ilustracija

Hrvatska komora medicinskih sestara u priopćenju navodi da smatraju "potpuno neprihvatljivim da, unatoč prvotnom dogovoru sindikata u zdravstvu i Ministarstva zdravstva o povećanju plaća od 4 posto, Vlada odbija prihvatiti to povećanje". Dodaju da je ovakvim postupanjem "Vlada izigrala zaposlenike u sustavu zdravstva".

“Zdravstvene ustanove kontinuirano upozoravaju na nedostatak medicinskih sestara, a zaposlene rade na rubu mogućnosti i izdržljivosti. Medicinske sestre i tehničari neizostavan su dio zdravstvenog sustava. Nema zdravstvene skrbi za pacijente i očuvanja zdravlja pučanstva bez medicinskih sestara”, rekla je predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec

VEZANE VIJESTI

“Od pregovora očekujemo priznanje da su medicinske sestre i tehničari društveno neophodni. To se priznaje i kroz financijsku podršku i kroz financijsko davanje, ali isto tako i kroz i bolju organizaciju rada i cjelokupnog sustava”, navode.

“Hrvatska komora medicinskih sestara u potpunosti podržava sve zakonski utemeljene napore i aktivnosti sindikata medicinskih sestara i tehničara u pregovorima s Vladom Republike Hrvatske o povećanju plaća i stvaranju boljih uvjeta rada svojim članovima”, navode u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram