Plenković o intervjuu predsjednice u Hrvatskom tjedniku: Mogao je biti i drugdje

Vijesti 15. kol 201913:13 > 13:26
N1

Premijer Andrej Plenković bio je u Sinju na procesiji i svetkovini blagdana Velike Gospe, a tom je prigodom dao i izjavu za medije.

Komentirao je i zahtjeve sinidkata o povećanju plaća u državnom i javnom sektoru, odnosno u obrazovanju, policiji i zdravstvu, za što je ministar financija, Zdravko Marić, rekao da ne treba imati nerealna očekivanja, a da će se o svemu razgovarati najesen. 

VEZANE VIJESTI

 “Nije stvar ministra, naša je politika konzistentna, u razgovorima sa sindikatima povećali smo plaće, osnovice. Uvijek svaki resorni ministar nastoji nešto napraviti za svoj resor, a ono što ja kao predsjednik Vlade, ali i cijela Vlada mora voditi računa o svim segmentima i državnih i javnih službi, postoji osnovica, koeficijenti i dodaci, ako jedan granski ugovor napravi iskorak, onda hoće svi, a mi moramo raditi na tome da proračun bude održiv”, rekao je Plenković.

Novinari su ga zamolili za komentar na intervju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za Hrvatski tjednik, u kojem je najavila kandidaturu za novi mandat.

“Što se tiče odabira tjednika u kojem je to dato, mislim da je moglo biti i negdje drugdje, što se toga tiče, ali ona mora ići naprijed, spremati se za kampanju, voditi računa o programu i tome da dobije povjerenje hrvatskih birača”, rekao je Plenković.

Dodao je da potpora HDZ-a predsjednici nije upitna. “Želimo da cijela stranka bude snažno angažirana, jer treba nastaviti posao koji radimo”, rekao je Plenković.

Što se tiče sankcioniranja za uzvikivanje “Za dom spremni”, Plenković je ponovio da policija mora postupati svaki put kad procijeni da je nešto prekršaj te da je o tome razgovarao i s ministrom unutarnjih poslova, Davorom Božinovićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.