Škalamera bi u srijedu mogao na slobodu?

Vijesti 28. kol 201907:47 > 07:54
Ilustracija

U utorak tijekom poslijepodneva i večeri u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci ispitano je petoro svjedoka obrane HGSS-ovog djelatnika Matka Škalamere kojega je Dobrivoje Arsić optužio za napad na nacionalnoj osnovi prije tri dana u Općini Viškovo.

U srijedu ujutro će biti ispitani i svjedoci optužbe.

“Dugo ispitivanje, temeljito od strane državnog odvjetništva, iskaze ne mogu komentirati, mogu jedino reći da su povoljni za obranu”, kazao je u utorak Arsen Stipinović, odvjetnik Matka Škalamere.

Dodao je da su ispitani svi svjedoci obrane, ostala su još su dva svjedoka optužbe. Kaže da, ako bi bilo sve prema planu, i bila ispitana dva svjedoka, išlo bi se s prijedlogom za ukidanje istražnog zatvora nakon čega sud donosi rješenje i Škalamera je na slobodi.

Rekao je da je istražni zatvor određen zbog utjecaja na svjedoke i ako se oni saslušaju, Škalamera mora biti na slobodi.

VEZANE VIJESTI

Stipinović kaže da je optimističan što se tiče ishoda, iako je tek istražna faza u tijeku i tek slijedi dizanje optužnice, za što smatra da nema dovoljno dokaza.

“Tu svatko radi svoj posao, tu je i Državno odvjetništvu, na koncu i oni odlučuju o svemu”, analiziraju dokaze koji su izvedeni u istrazi, kazao je.

Naglasio je kako nema govora o napadu na nacionalnoj osnovi.

“Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio spašavanju ljudi, on je u HGSS-u od 18. godine i mislim da je to apsurdno na taj način uopće mu takvo nešto stavljati na teret”, dodao je, prenosi HRT

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.