U napadu u Uzdolju sudjelovalo 15 navijača, policija traga za još 10-ak napadača

Vijesti 28. kol 201916:22 > 16:27
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić izvijestio je o detaljima napada u kafiću u Uzdolju i o tijeku istrage. Za sada je pet osoba osumnjičeno, među ostalim i za nasilničko ponašanje zbog zločina iz mržnje, dok je jedna u bijegu. Policija traga i za još 10 osoba koje su sudjelovale u napadu.

“Nad trojicom 19-godišnjaka, jednim 21-godišnjakom i jednim 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u svezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari i nanijeli tjelesne ozljede 36-godišnjoj vlasnici ugostiteljskog objeta i još četiri osobe”, krenuo je s opisom kaznenih djela koja se stavljaju na teret petero ljudi koje je policija jučer privela načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Prvotno je uhićeno osam osoba, ali je troje pušteno nakon ispitivanja.

Kostanić je dalje opisao kako su se osumnjičeni kao pripadnici navijačke skupine iz Spita okupili u više automobila i dogovorili se da će otići u ugostiteljski objekt u Uzdolju u kojem se prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.

“Parkirali su vozila uz cestru kada su došli u Uzdolje, a jedan od njih otišao je pješice u kafić s ciljem izviđanja i tamo se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića. Nakon toga se vratio do osumnjičenika koji su s najmanje četiri auta s još 10-ak neidentificiranih osoba maskiranih fantomkama, majicama i maramama sa drvenim i metalnim predmetima ušli u ugostiteljski objekt, dok su vozači ostali čekati u automobilima. 

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Predani su pritvorskom nadzorniku dok je policija prijavu predala ŽDO-u Šibenik. I dalje se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska svih počinitelja kazenih djela”, istaknuo je Kostanić.

Na novinarsko pitanje o potvrdi informacije da je jedan od osumnjičenika u bijegu odgovara:  “Desetak osoba se još potražuje, možemo reći i da su oni u bijegu. Nedvojbeno smo utvrdili za četiri osobe, među njima je jedna u bijegu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.