Škaro na ispitivanju u tužiteljstvu zbog prijave za silovanje

Davorin Visnjic/PIXSELL

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu te aktualni predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro doveden je u četvrtak u velikogoričko Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje nakon što je policija protiv njega podnijela kaznene prijave zbog silovanja, spolnog uznemiravanja i prijetnje.

Nakon ispitivanja tužiteljstvo će odlučiti hoće li protiv Škare pokrenuti istragu i zatražiti određivanje istražnog zatvora, a o čemu će odlučivati sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda. 

Škaro je u tužiteljstvo doveden na stražnji ulaz u pratnji dvojice policajaca kojom prilikom nije htio odgovoriti na pitanje novinara osjeća li se krivim za kaznena djela za koja je prijavljen. 

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza.

VEZANE VIJESTI

U zagrebačkoj policiji jučer nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Županijsko odvjetništvo sudu bi moglo predložiti mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

U srijedu je, vezano uz ovaj slučaj, reagirao i HDZ.

“Vezano uz slučaj Damira Škare, HDZ najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja.

Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica.

Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojemu su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze.”, priopćili su.