Tajni ugovor: Koliko Zmajlović daje za najam u Zagrebtoweru?

Vijesti 22. tra 201507:12 > 07:17
N1

Tajni Ugovor o zakupu prostora u Zagrebtoweru između tvrtke Europolis d.o.o. i ministra Mihaela Zmajlovića otkriva da je obvezao Ministarstvo zaštite okoliša i prirode na petogodišnji najam 3,9 tisuća četvornih metara za 39.448 eura mjesečno, s tim da četiri mjeseca svake godine plaća samo polovicu zakupnine.

Za održavanje tih prostora plaćat će se 15.345 eura, a u taj iznos uračunate su i režije. Podaci su to iz Ugovora o zakupu, do kojeg je došao Jutarnji list, a koji je potpisan 28. srpnja 2014. godine.

Nadalje, u ugovoru je definirana zakupnina tih prostora za Ministarstvo koja iznosi 39.448 eura mjesečno za urede, a ta cijena uključuje i zakup 45 parkirališnih mjesta u podzemnoj garaži. Također 200 eura mjesečno stoje još četiri parkirališna mjesta u podzemnoj garaži te dodatnih 50 eura mjesečno cijena je vanjskog parkirališnog mjesta.

“Za rujan, listopad, studeni i prosinac svake kalendarske godine zakupnik je obvezan plaćati samo 50 posto zakupnine”, navodi se u ugovoru. Ugovorena je i cijena održavanja, koja uključuje i režije, a iznosi 15,3 eura za uredske prostore, odnosno 3,89 eura po četvornom metru, 519,4 eura cijena je održavanja 49 parkirališnih mjesta u garaži, a još 4,97 eura mjesečno stoji održavanje vanjskog parkirališnog mjesta. Ugovorom su propisani i uvjeti prijevremenog raskida ugovora, koji ako se dogodi unutar tri godine zakupnik je obvezan platiti naknadu koja odgovara 50 posto od troškova uređenja u iznosu od tri milijuna kuna.

“Zakupnik se, dakle, obvezuje platiti iznos od 1,5 milijuna kuna, a u slučaju prijevremenog raskida ovog ugovora unutar zadnje dvije godine, zakupnik je obvezan platiti naknadu (…) od 900 tisuća kuna”.