Holy najavila kaznene prijave, Zmajlović: Ugovor nije tajan

Vijesti 22. tra 201510:59 > 11:00
N1

Mirela Holy održat će sutra u 12 sati konferenciju za medije na kojoj će, kako stoji u pozivu iz ORaHa-a, obavijestiti javnost o kaznenim prijavama koje će podignuti zbog Zagrebtowera.

“Pozivamo Vas na konferenciju za medije koja će se održati u četvrtak, 23. travnja 2015. godine u sjedištu ORaH-a, Ilica 48, Zagreb, s početkom u 12,00 sati. Prisutnima će se obratiti Mirela Holy, predsjednica ORaH-a te Bojana Ivanišević, članica Glavnog foruma ORaH-a.

Tema press konferencije je kaznena prijava protiv odgovornih osoba u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom zbog sklapanja nepovoljnog ugovora o najmu s tvrtkom Europolis Zagrebtower d.o.o. . Kaznenu prijavu će obrazložiti predsjednica ORaH-a Mirela Holy”, stoji u pozivu iz ORaH-a.

Zmajlović: Ugovor nije tajan

Istovremeno, iz Ministarstva zaštite okoliša stigao je odgovor na današnje medijske tvrdnje da je ugovor o najmu sa Zagrebtowerom bio tajan.

“Zbog interesa javnosti za sadržaj Ugovora o najmu Ministarstva zaštite okoliša i prirode i najmodavca Europolis d.o.o. i tvrdnji da se radi o ‘tajnom ugovoru’ ističem da je uvid u kompletan ugovor moguć od sklapanja ugovora u srpnju 2014. u svakom trenutku, po zahtjevu za pristup i u skladu s pravilima za pristup informacijama.

Zahtjev se dostavlja Službeniku za informiranje, a uvid u ugovor može se dobiti u Ministarstvu svaki dan od 8:30-16:30.   

Pored toga ističem da su sve ključne informacije iz ugovora koje se odnose na uvjete zakupa i sve ostale parametre koji utječu na proračun od prvog dana  komunicirani u javnosti a koji su kako slijedi:

–  troška zakupa ureda i parkirnih mjesta iznose 8,33 €/m2 (58,31 kn) bez PDV

–  odnosno 10,47€/m2 (79,57 kn) s PDV-om

Iz navedenog proizlazi da je ukupni godišnji trošak zakupa s uključenim PDV-om za proračunska tijela Ministarstvo, Agenciju i Zavod 3,8 milijuna kuna”, stoji u priopćenju glasnogovornice Dijane Sušac.