Plenković: Koalicija je stabilna, ne znam što će Pupovac reći na presici

Vijesti 11. ruj 201908:46 > 08:48
/ ilustracija

U prvoj ovosezonskoj emisiji "A sada Vlada" na HRT-u, gostovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je rekao da je koalicija stabilna.


Je li koalicija stabilna? Što će Pupovac reći na presici?

“Je. Gospodin Pupovac i ja smo u komunikaciji. Ne mogu tvrditi što će on točno kazati danas kada medijski postupi. Ponavljam da je netočna teza da je suvremena Hrvatska usporediva s NDH, da smo faktor nestabilnosti u regiji te teza da Vlada potiče klimu nesnošljivosti. Većina u parlamentu nije upitna, mi ćemo mandat odraditi do kraja. Unatoč svima koji su nas pokušali destabilizirati. Sve te priče da sam ja “briselac” ili “europejac”, to su sve laži. Jako sam sretan što počinje vruća politička jesen, jedva čekam idući tjedan Sabor da neke stvari kažemo”, kazao je premijer za HRT.

Press konferenciju Milorada Pupovca pratite UŽIVO na N1 televiziji s početkom u 10 sati.

Inače, obraćanje Pupovca čeka se već danima, izjave ne daje već neko vrijeme, na press konferenciji SDSS-a nije se pojavio ni početkom rujna kad je Dragana Jeckov, nakon sjednice Predsjedništva stranke, rekla kako će SDSS odluku o ostanku ili izlasku iz vladajuće koalicije donijeti na sjednici Glavnog odbora stranke.

U međuvremenu, zbog Pupovčeve izjave kojom je usporedio Hrvatsku s NDH nižu se osude, ali i zahtjevi za isprikom.