Predsjednik Županijskog suda Turudić bježao policiji? Turudić: To nije istina

Vijesti 24. ruj 201916:18 > 16:33
/ ilustracija

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom. No, zanimljivije od toga bilo je njegovo postupanje nakon što ga je policijski presretač pokušao zaustaviti.

Kako je na sudu svjedočio policajac Josip Blažević, Turudić je 20. siječnja ove godine u 16:46 sati snimljen kako se vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat na mjestu gdje je ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

“Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču ‘Policija – slijedite nas’. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali”, svjedočio je policajac na bjelovarskom sudu, a prenosi Večernji list

VEZANA VIJEST

Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku. No, on je to odbio pa mu je uručen obvezni prekršajni nalog. Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru pozivan je četiri puta, ali niti jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao. Ako u roku od 30 dana od primitka presude odluči podmiriti kaznu, treba platiti samo dvije trećine iznosa, odnosno 666,67 kuna.

“Nisam bježao policiji. To su gluposti. Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je sljedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Kasnije sam se žalio na rješenje policije”, rekao je pak Turudić za 24sata.

Podsjetimo, Ivan Turudić ovih dana dospio je u fokus javnosti jer je pravomoćno oslobođen optužbi da je lani 20. listopada u Virovitici počinio prometni prekršaj vozeći automobil u vlasništvu leasing kuće brže od ograničenja i da nije dostavio vjerodostojne podatke o vozaču, doznaje se na Općinskom sudu u Virovitici.

Turudić, prema tvrdnjama policije, nije dostavio vjerodostojne podatke o vozaču iako je to bio dužan učiniti, no sud je utvrdio da je Turudić ispunio svoju zakonsku obavezu te da je policiji dostavio podatke u kojima je uz svoje ime, na koje glasi automobil, naveo i članove obitelji koji se tim automobilom koriste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram