"To nije način kako komunicira bilo koji član HNS-a, očekujem ostavku Ponoša!"

Vijesti 25. ruj 201909:40 > 09:44
N1

Zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar jasno se danas izjasnio o članu HNS-a Dubravku Ponošu koji je jučer održao press konferenciju na kojoj je objavio audio zapis na kojemu upravo on vrijeđa i prijeti bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Mislavu Kotarcu.

“To nije način kako komunicira bilo koji član HNS-a, očekujem ostavku ravnatelja Fonda Dubravka Ponoša”, kazao je Štromar danas na Markovu trgu.

Podsjetimo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš objavio je u utorak na konferenciji za novinare audio snimku prijetnji koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

“Snimka je predmet ucjena koje traju već više od godinu dana na razne načine i zato sam je odlučio podijeliti s javnošću”, istaknuo je Ponoš dodavši kako je problem nastao onog trenutka kada je u Fondu pokušao uvesti reda kroz donošenje novog Statuta, čime bi neki ljudi izgubili svoje pozicije.

Gost Newsrooma bio je bivši predsjednik Radničkog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mislav Kotarac.

“Ja sam kao savjestan građanin i predsjdenik Radničkog vijeća ukazivao na nepravilnosti i nelogičnosti u njegovim potezima, u punih godinu dana niti jednom, unatoč bezbroj poziva nije našao shodnim da se upozna s nama iz Radničkog vijeća.”, rekao je Kotarac.