Damiru Škari produljen pritvor na još mjesec dana

Vijesti 03. lis 201907:43 > 11:35
Davorin Visnjic/PIXSELL

Velikogorički Županijski sud u četvrtak je za mjesec dana produljio istražni zatvor nekadašnjem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i bivšem predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je Hini da je Škari produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka.

Dodao je da kao pritvorski razlog više nije navedena opasnost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget gdje je žrtva zaposlena.

Zeljko je kazao da je žrtva zatražila ispitivanje putem video veze što znači da se ni kasnije tijekom postupka neće morati suočavati s optuženim.

U četvrtak je objavljeno i da je Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik podnio kaznenu prijavu protiv žrtve zbog odavanja tajne te zbog poticanja na odavanje tajne protiv novinara i urednice emisije Provjereno. Riječ je o emisiji čije je prikazivanje pokušao spriječiti početkom rujna kada je u njoj objavljeno svedočanstvo žene koja Škaru tereti za silovanje.

Podsjetimo, pritvor je Škari određen prije mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke, a danas će se ta odluka preispitati.

On je u međuvremenu podnio dvije žalbe – na odluku o istražnom zatvoru, ali i na samu istragu, no sudsko vijeće je te žalbe odbilo.

U žalbi na samu istragu njegova obrana isticala je argument da se ne može sve temeljiti samo na iskazu žrtve, no Vijeće je zaključilo da postoje i drugi elementi koji su dovoljni za otvaranje istrage.

Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.