Plenković o razgovorima s predstavnicima sindikata učitelja: Dobra volja je tu

Vijesti 05. lis 201919:21 > 19:26
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Zadru je komentirao pregovore s učiteljima kojima je čestitao njihov dan. Osvrnuo se i na predsjedničku kampanju.

“Prije svega, čestitam svim učiteljima i profesorima na svim razinama obrazovanja. Znate da je ova Vlada poduzela značaju obrazovnu reformu, želimo da naš obrazovni sustav prilagodi najmodernijim metodama i tehnologijama koje omogućuju novim generacijama da budu konkurentni na tržištu rada budućnosti jer današnja radna mjesta u odnosu na ono što će mališani koji sada kreću u školu imati za 10,15, 20 godina nisu ista”, kazao je premijer Andrej Plenković

VEZANE VIJESTI

“Razgovori koje vodimo s predstavnicima sindikata su otvoreni, oni su dobre volje, ponuda koja je bila na stolu bila je da od 1. listopada podignemo plaće za dva posto i da onda nastavljamo razgovore za iduću godinu jer moramo vidjeti potpunu konstrukciju proračuna, a to znači i prihodovnu i rashodovnu stranu. Dobra volja je tu”, rekao je.

Upitan razmatra li Vlada odustajanje od smanjenja PDV-a da bi se namirili zahtjevi za plaće, premijer kaže:

“Razmišljamo o svemu što je održivo, dobro i korisno.”

Na pitanje oko slogana predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i je li on preuzet od radne skupine koja radi na brendiranju Hrvatske, a glasi ‘Hrvatska po mjeri čovjeka’, kaže kako nije vidio da je izašla s nekim sloganom.

“Koliko sam primijetio bilo je ‘Vjerujem u Hrvatsku’. A to što je kazala u govoru ne znači da je to slogan. Moram priznati da bih volio da skrutinizirate razno razne prilično bizarne izjave brojnih drugih pa da im poklonimo ekskluzivitet na to”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram