Komunalci pronašli 2.500 kuna dok su praznili kante i vratili ih vlasniku

Vijesti 08. lis 201911:54 > 12:00
Pakrački list

Bilo je tu oko 2.500 kuna, izgubljena svota koja bi mogla ozbiljnije zabrinuti vlasnika, ispričao je radnik pakračkog Komunalca koji je s kolegom našao novac prošlog tjedna.

Iako se radi o dosta novca, mislim da bi svatko pošten učinio što i mi, rekao je Dalibor Plohl koji je zajedno s kolegom Mirkom Uremovićem prošlog tjedna pronašao 2500 kuna u smeću, piše Pakrački list

Radnici pakračkog ‘Komunalca’ praznili su kućne spremnike i u masi otpada pronašli smotuljak iz kojeg su virile novčanice

“Bilo je tu oko 2.500 kuna, izgubljena svota koja bi mogla ozbiljnije zabrinuti vlasnika. Uz novac je bio i priložen nekakav račun koji je vlasnik vjerojatno namjeravao platiti pa smo odmah vidjeli i o kome se radi. Nismo dvojili niti trenutka nego smo ga odmah kontaktirali i obavijestili”, ispričao je Mirko Uremović za Pakrački list.

Ispričao je kako taj novac njemu predstavlja više od pola plaće, ali da unatoč tome niti jednom nije došao u napast da ga ne bi vratio.

Novac je pripadao lokalnom obrtniku Bruni Skalniku, koji ga je slučajno pospremio na krivo mjesto.

“Naravno da sam sretan što je novac vraćen, ali još me više raduje da među nama žive ovakvi ljudi”, ispričao je i radnicima ponudio 10 posto od iznosa, što su odbili primiti, ali su primili vrećicu sokova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.