Ćelić: Mikulić ima pravo na profesionalnu i političku karijeru

Vijesti 09. lis 201914:11 > 15:43
N1

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelič komentirao je za N1 činjenicu da će Andrija Mikulić titulama glavnog državnog inspektora, predsjednika zagrebačkog HDZ-a pridodati i titulu voditelja izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović za grad Zagreb.

Ćelić kaže da je Andrija Mikulić predsjednik zagrebačkog gradskog odbora HDZ-a koji ima status županije, a preporuka izbornog stožera središnjice bila je da predsjednici županijskih odbora budu voditelji izbornih stožera.

Smatra da ima pravo na profesionalnu i političku karijeru. “Poznato vam je da djelatnici policije nemaju pravo stranačkog angažmana, međutim ministar policije je politička funkcija pa tako i glavni državni inspektor ima pravo na profesionalnu i političku karijeru. Ministar Davor Božinović je tako međunarodni tajnik HDZ-a i ministar unutarnjih poslova.”

VEZANE VIJESTI

Misli da u Mikulićevom slučaju nema bojazni sukoba interesa ili opasnost od bilo kakvog pogodovanja. “Glavni državni inspektor ne ide u inspekcije, to rade inspektori koji su u kontaktu s ljudima iz privrednog i drugih sektora, ne vidim tu nikakav problem. Podsjetit ću da je on i prije pet godina bio voditlej izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović kada je HDZ dobio u drugom krugu 203.000 glasova i to je jedan od razloga zašto je on i sada izabran za voditelja stožera.”

Na pitanje o spekulacijama da će se Mikulić ponovno kandidirati na unutarstranačkim izborima za mjesto predsjednika zagrebačkog HDZ-a kaže: “U vrijeme lovostaja se ne puca, kada bude lovna sezona tada se može pucati. Kada budu unutarstranački izbori tada svaki član ima pravo birati i biti biran, u ovom trenutku smo usredotočeni na predsjedničke izbore i ponovnu pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram