HDZ: Spomen ploča generalu JNA u Novom Sadu, šamar je vukovarskim žrtvama

Vijesti 08. stu 201910:33 > 10:38
N1

Vukovarski HDZ poručio je u petak kako otkrivanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu ne vodi normalizaciji odnosa susjednih država nego još više veliča agresiju na RH i Vukovar te predstavlja šamar svakoj od 2.717 žrtava svih nacionalnosti koje su u tom gradu poginule za vrijeme Domovinskog rata.

Tim se povodom oglasio vukovarski HDZ, te njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U Novom Sadu će danas biti podignuta i otkrivena spomen ploča generalu JNA Mladenu Bratiću, komandantu Novosadskog korpusa, koji je 2. studenoga 1991. godine u napadu na Vukovar poginuo.

VEZANA VIJEST

U studenome, koji je mjesec tuge i najvećih stradanja građana Vukovara, ovaj čin ne vodi normalizaciji odnosa susjednih država, nego još više veliča agresiju na Republiku Hrvatsku i grad Vukovar. Sramotno je ponos i veličanje, od strane Republike Srbije, ratnim zločincem koji je svoj život podredio razaranju, ubijanju te etničkom čišćenju jednoga grada. Ovakav čin je konkretno priznanje Republike Srbije o sudjelovanju i vođenju agresije na Vukovar i Republiku Hrvatsku od strane JNA.

Smatramo da su građani grada Vukovara ovim činom još jednom izloženi agresiji i produljivanju problema međunacionalnih odnosa, te da stradalnici i hrvatski branitelji ne mogu imati miran život u gradu za koji su se borili.

Ovaj potez je ujedno i šamar svakoj od 2717 žrtava svih nacionalnosti koji su poginuli u gradu Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, a kojima je u dvorištu Franjevačkog samostana u Vukovaru ponad Dunava podignut spomen”, navodi se u priopćenju vukovarskog HDZ-a.