Jagić o propucanom migrantu: Taj čovjek je na trošak naših poreznih obveznika

Vijesti 19. stu 201910:52 > 12:30
Izvor: N1

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić gostovao je u N1 Studiju uživo kod Marka Perožića gdje je govorio o najnovijem slučaju gdje je strani državljanin, za kojega se sumnja da je ilegalno prelazio granicu, propucan te se sada bori za život.

Podsjetimo kako je u subotu na području Tuhobića kod Rijeke od strane policajca propucan strani državljanin za kojega se sumnja da je ilegalno prešao granicu. On je i dalje u životnoj opasnosti. Kako javlja naš reporter Ranko Stojanac, u ponedjeljak je dodatno operiran u riječkom KBC-u.

Navedeni slušaj je u N1 Studiju uživo komentirao šef Sindikata policije Dubravko Jagić.

“Ne bih koristio riječ ‘upucao'”

VEZANE VIJESTI

“Ne bih koristio riječ upucao. Stojimo iza kolege. Dakle, došlo je do slučajnog opaljenja. Naravno, na teren su izašle sve službe Ministarstva unutarnijh poslova, koji su išli ispitati i došlo se do zajedničkog zaključka da je to bilo slučajno opaljenje.”

Na pitanje voditelja Marka Perožića zašto je pištolj bio vani te je tako bilo moguće da dođe do slučajnog opaljenja, Jagić je rekao kako navedeni policajac nije nosio pištolj, već pušku.

“Koliko ja znam, nije bio pištolj, radi se o dugom oružju. Dakle, puška je bila vani. Gledajte, puška mora biti vani, gdje ćete je staviti?”

#related-news_0

Na pitanje zašto je bila otkočena, kazao je sljedeće: “Gledajte, možemo mi postavljati puno pitanja. Međutim, radi se o tome da nikada se do sada nije desilo nešto takvo.”

“Znači, to je jedan izolirani slučaj gdje se dogodilo slučajno opaljenje. S obzirom na teren i ostale stvari, dogodilo se to što se dogodilo. Međutim, ja isto tako hoću reći da ti ljudi, dakle migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu i tu nema neke prevelike filozofije. To se tako radi, policajci su profesionalno obavili posao. Naravno, tko radi taj i griješi”…

‘Trošak poreznih obveznika’

Govoreći o propucanom migrantu, Jagić je rekao:

“Taj čovjek je sada na intenzivnoj njezi, operiran je i opet će biti operiran, ja mu želim brz oporavak, ali radi se između ostalog i o tome da je sve to ide na trošak naših poreznih obveznika”, rekao je Jagić

Na napomenu našeg urednika Marka Perožića kako će mnogi njegove riječi protumačiti kao prilično bećutne, Jagić kaže: “Pa nisu bešćutne riječi, gledajte…”

Čovjek se bori za život, vi spominjete trošak poreznih obveznika, kazao je Perožić.

“Može to biti bešćutno koliko hoće, ali se radi o tome jednostavno da i mi imamo svoje potrebe, to je prva stvar, a druga stvar ne želimo biti gosti u vlastitoj zemlji”, kazao je Jagić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.