"Naše tete spremačice za 3.000 kuna ulaze u laboratorije s otrovima"

Vijesti 25. stu 201912:43 > 12:49
N1

Saša Ceci s Instututa Ruđer Bošković obratio se tisućama okupljenih učitelja i profesora na Trgu bana Jelačića gdje se održava veliki prosvjed.

“Pitali su me što bih poručio premijeru, rekao sam da ono što on radi nije dijalog. Htio sam mu reći svašta, htio sam mu reći koliko mi je drago bilo vidjeti na tom štrajku moje kolege koji su tamo došli za naše tete spremačice. Tete spremačice, koje za 3, 3 i pol tisuće kuna ulaze u laboratorije u kojima radimo s radijacijom, s toksinima, s otrovima. Kad one odu, nitko s time neće htjeti raditi”, rekao je.

“Nismo mi štrajkali zbog toga što će propasti znanost, što neće biti budućnosti, mi smo štrajkali što su to naši kolege, ljudi s kojima radimo i mi vidimo koliko je njima teško i nama je žao zbog toga”, kaže Ceci.

“Nema predaje i ne odustajte! Nema predaje! Nemojte slučajno da bi netko odustao. Ako me netko sad pita što bih poručio premijeru, poručio bih mu – Ovo ti je škola, drugi put ćeš pametnije. Ako će biti drugog puta”, rekao je Saša Ceci u govoru na Trgu.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Davor Šijanović
Facebook
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
Patrik Macek/PIXSELL
N1
N1
N1
N1
Patrik Macek/PIXSELL
N1
N1
N1
N1
N1