Ivanka Stričević nova glavna ravnateljica NSK

Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je u četvrtak na zatvorenome dijelu 194. sjednice razriješila vršiteljicu dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijanu Petrić, a novom je glavnom ravnateljicom po raspisanom natječaju imenovala prof.dr.sc. Ivanku Stričević.

Stričević će tu dužnost preuzeti od 1. veljače 2020.

Što se tiče drugih kadrovskih pitanja, Vlada je Irinu Jozić imenovala novom članicom Upravnoga vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, na prijedlog ministra nadležnog za rad.

Državnom službeniku Petru Uzorincu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika tog ministarstva, a najduže do šest mjeseci, jer mu dosadašnje ovlaštenje ističe 1. prosinca 2019.

I na kraju, Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže se izbor doc.dr.sc. Lukše Lulića i Ive Ivančića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im ističe mandat od šest mjeseci 3. prosinca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.