Policija kazneno prijavila Afganistanca kojeg je policajac ranio kod Mrkoplja

Vijesti 29. stu 201918:45 > 22:24
Ilustracija

Nakon što je policajac u srijedu upucao i lakše ranio 22-godišnjeg Afganistanca na području Mrkoplja, a iz policije priopćili da je do opaljenja došlo jer je migrant pružao aktivan otpor, iz policije su za N1 potvrdili da je protiv ranjenog migranca podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

“PU primorsko-goranska nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv državljanina Afganistana (1996.) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Prisila prema službenoj osobi” iz članka 314. stavka 1. Kaznenog zakona, a na štetu policijskog službenika. 

VEZANA VIJEST

Temeljem članka 154. Pravilnika o načinu policijskog postupanja (NN 89/10, 76/15) oformljen je stručni tim na razini Ravnateljstva policije koji će prikupiti informacije vezane uz uporabu sredstava prisile i o tome podnijeti izvješće glavnom ravnatelju policije”, potvrđeno je iz PU primorsko-goranske.

“Do opaljenja je došlo zbog pružanja otpora”

Podsjetimo, kako je izvijestila policija, na širem području Mrkoplja policijski službenici PU primorsko-goranske zatekli su grupu nepoznatih osoba.

#related-news_0

“Tijekom policijskog postupanja jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda. Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta”, izvijestila je policija, a iz riječkog KBC-a potvrđeno je da je ozlijeđeni muškarac zadobio prostrjelnu ranu desnog ramena te da je operiran, kao i da je izvan životne opasnosti. 

Ranije ovog mjeseca, podsjetimo, također je došlo do propucavanja migranta od strane policajca.

#related-news_0

Tada su iz policije izvijestili da je migrant propucan jer je policajcu “zapela noga”, a čelnik Sindikata policije Dubravko Jagić kazao da je riječ o izoliranom slučaju:

“Znači, to je jedan izolirani slučaj gdje se dogodilo slučajno opaljenje. S obzirom na teren i ostale stvari, dogodilo se to što se dogodilo. Međutim, ja isto tako hoću reći da ti ljudi, dakle migranti koji prelaze ilegalno granicu, moraju biti svjesni opasnosti i da znaju da je policija tu i da smo mi tu da štitimo granicu i tu nema neke prevelike filozofije. To se tako radi, policajci su profesionalno obavili posao. Naravno, tko radi taj i griješi”, kazao je tada Jagić i dodao:

“Taj čovjek je sada na intenzivnoj njezi, operiran je i opet će biti operiran, ja mu želim brz oporavak, ali radi se između ostalog i o tome da je sve to ide na trošak naših poreznih obveznika. Može to biti bešćutno koliko hoće, ali se radi o tome jednostavno da i mi imamo svoje potrebe, to je prva stvar, a druga stvar ne želimo biti gosti u vlastitoj zemlji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram