Štorić: "Mi ćemo biti strpljivi još 7 dana, a što će biti dalje – vidjet ćemo"

Vijesti 02. pro 201908:27 > 11:27
N1

Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić nakon sastanka u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava pojasnio je što se zbivalo na današnjem sastanku te koji su zahtjevi sindikata.

“Na naše iznenađenje, na sastanku nije bio ni ministar Aladrović, ni ministar Marić. Bila je država tajnica iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava te predstavnici Ministarstva. Kako ne bismo otežali situaciju cijelu, odlučili smo ostati na ovom sastanku. Uvažili smo objašnjenje da zbog situacije s prosvjetom, ministri nisu mogli biti ovdje”, kazao je Štorić.

Ističe kako su na sastanku iznijeli nezadovoljstvo da ne mogu razgovarati s resornim ministrom Marićem.

“Zaključak s ovog sastanka je da očekujemo da dobijemo odgovor do sutra do kraja radnog vremena hoće li Vlada nastaviti razgovore s carinskim sindikatom i očekujemo do sutra do kraja radnog vremena da odgovore kako će reagirati na naš prijedlog o reguliranju status sindikata”, rekao je.

“Na pitanje koliko mi kao sindikat možemo pričekati, rekli smo kako možemo čekati do sutra do kraja radnog vremena informaciju kada možemo imati novi sastanak. Uvažavajući štrajk prosvjetara, mi možemo pričekati do kraja tjedna, odnosno 7 dana”, naglašava Štorić.

Kazao je i koji su zahtjevi sindikata.

“Naši zahtjevi su da se započnu razgovori o svim problemima u carinskoj upravi o kojima se ne razgovara. Jedna od stvari je i izmjena Uredbe o koeficijentima. Mi ćemo biti strpljivi još 7 dana, a što će biti dalje – vidjet ćemo”, pojašnjava Štorić.

Ističe kako će, ako ne dođe do pomaka, pozvati članstvo na štrajk.

Podsjetimo, predsjednik Sindikata Rino Štorić u razgovoru za N1 uoči sastanka kazao je kako na sastanak idu puni optimizma. “Stavit ćemo sve probleme na stol, prvenstveno problem statusa sindikata. Trenutno se nad sindikatom vodi stravičan pritisak i koriste se nezakoniti načini donošenja rješenja da nas se zaustavi u radu. To radi pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave”, kaže Štorić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.