Proračun Bjelovarsko-bilogorske županije 1,12 milijardi kuna zbog nove bolnice

Vijesti 09. pro 201912:42 > 12:46
Damir Spehar/PIXSELL

Zbog gradnje nove bolnice, glazbene škole u Bjelovaru te 50-ak projekata koji se financiraju iz EU fondova, proračun Bjelovarsko-bilogorske županije od 1,12 milijarda kuna veći je od ovogodišnjega 50 posto, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare župana Damira Bajsa.

Predstavljen je proračun za 2020. godinu od 1,12 milijarda kuna, od čega se najveći dio, 272 milijuna odnosi na gradnju nove zgrade Opće bolnice u Bjelovaru, za koju se, među ostalim, očekuje i pomoć države po istome modelu po kojem je sufinancirana gradnja bolnice u Puli.

“Proračun je upola veći od ovogodišnjeg, odnosno deset puta veći od onoga iz 2013. godine, kada sam ponovno postao župan i jedan je od najvećih proračuna županija. Osim izgradnje bolnice, imamo i 50-ak EU projekata vrijednih više od 150 milijuna kuna, koji se provode ili će se provoditi”, rekao je župan Damir Bajs i dodao da se proračun povećava i zbog pripajanja ureda državne uprave.

Istaknuo je da se proračun Bjelovarsko-bilogorske županije već godinama u prosjeku ostvaruje s 95 posto, a očekuje da će tako biti i iduće godine.

“Pokazali smo da je svaki naš proračun realan, a za mene je ključno da krenu svi kapitalni projekti, poput bolnice, glazbene škole, dovršetka sportskih dvorana u Velikoj Pisanici i Hercegovcu te Centar kompetencija Medicinske škole u Bjelovaru”, zaključio je župan Bajs.

O proračunu za 2020. godinu članovi Županijske skupštine raspravljat će na sjednici u utorak, 10. prosinca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram