Policija s ličke Plješivice spasila trudnicu, dvoje djece i dva muškarca

Vijesti 10. pro 201919:29 > 19:34
MUP

Hrvatski granični policajci iz postaje Korenica u utorak su prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske, zatekli i spasili na ličkoj Plješivici, na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama pet iscrpljenih ilegalnih migranata - trudnicu, dvoje djece i dva muškarca, priopćeno je iz MUP-a.

Iregularne migrante službenici Postaje granične policije Korenica zatekli su na Plješivici, na nepristupačnom terenu predjela Škipine, danas oko 16.15.

Riječ je o dvojici muškarca koji su, prema vlastitim izjavama, starosti od 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom, prema njenoj izjavi starosti 19 godina, te dvoje djece, po izjavama, u dobi od šest i dvije godine.

Iscrpljene migrante policajci su dovezli u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.

VEZANE VIJESTI

Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu migrantske skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila preko državne granice u Hrvatsku, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Iz MUP-a RH skreću pozornost svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u Hrvatsku na nezakonit način, da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.