Ivan Pernar o protukandidatima: "Nema razlike među fantastičnom četvorkom"

Vijesti 16. pro 201911:13 > 11:55
N1

Ivan Pernar, predsjednički kandidat stranke Ivan Pernar, gostovao je u današnjem N1 Studiju uživo.

Prvo se osvrnuo na ulogu HNB-a.

“Evidentno je da HNB ima samo ulogu mjenjačnice, da banke posuđuju vani strane valute, te valute u HNB-u mijenjaju. Dok HNB ne prestane biti mjenjačnica, dok se ne uspostavi normalan tečaj, mi ćemo biti taoci brzorastućeg vanjskog duga, unutrašnje nelikvidnosti, velikog broja blokiranih građana i u konačnici neotplativosti kredita”, objasnio je Ivan Pernar.

NATO sije užas i smrt po svijetu

“Što se tiče NATO-a, pa NATO širi užas i smrt po svijetu. Imali ste prilike vidjeti u Iraku, što su napravili. U Siriji, Libiji, Afganistanu, to je jedna propala misija.”

“Na kraju krajeva, naš vojnik Josip Briški – on nije morao poginuti u Afganistanu. Jer je Grabar-Kitarović kao vrhovna zapovjednica oružanih snaga mogla odbiti, odnosno, uskratiti svoju suglasnost za slanju naših vojnika u Afganistan i Josip Briški bi danas bio živ.”

Osvrnuo se i na primjer Leona Sulića kojega Grabar-Kitarović pomilovala

VEZANA VIJEST

“Imate primjer Leona Sulića, privatizacijskog kriminalca koji je izvukao 15 milijuna kuna iz Croatia Busa. Pravomoćno je za to osuđen.

Umjesto da ode u zatvor, evo ovlasti predsjednice, ona kaže ‘ja ga pomilujem i on zapravo ne mora izdržavati zatvorsku kaznu’.”

Grabar-Kitarović služi Amerikancima, svi smo vidjeli poniženje pred Bijelom kućom

“Smatram da je Grabar-Kitarović zapravo u službi određenih – po mome sudu – struktura koje su u kriminalu unutar zemlje. Pa HDZ je morao vratiti 24 milijuna kuna koje su preko Fimi Media izvukli, do dana današnjeg ih ne želi vratiti u proračun.”

Dodao je i sljedeće: “Ona služi Amerikancima, gledali smo svi ono ponižavanje kada stoji pred ogradom Bijele kuće”.

Komentirao je i predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića.

#related-news_0

“Sad će netko reći ‘pa Kolakušić je protiv korupcije’. Gledajte, realno gledano, nitko neće reći da je za korupciju osim Juričana koji ide u kampanju na jedan satiričan način.”

“Kad sam bio u Živom zidu, sa Sinčićem, meni je on govorio ‘Ivane, Kolakušiću je cilj uništiti Živi zid; on je gurnut da nas eliminira, oslabi’.

Meni je šokantno da Sinčić danas podržava Kolakušića koji je do jučer tako govorio. Sinčić je uvijek bio protiv mjera štednje, otkaza u javnom sektoru, a danas podržava kandidata koji govori da bi dao 100.000 otkaza u javnom sektoru.”

Škoro je sam rekao da je kandidat HDZ-a, on ne dovodi u pitanje aktualne politike

“Mnogi kažu ‘glasat ću za Škoru da ne dobije HDZ i SDP’. Pa sam Škoro je rekao da je on zapravo kandidat HDZ-a”, istaknuo je Pernar.

“Dakle, on nikada nije dovodio u pitanje sve ove politike koje sam ja naveo. On se nateže s predsjednicom oko toga da mu se ona miješa u posao. Nema razlike među kandidatima – od Kolakušića do Kolinde – među tom fantastičnom četvorkom”, kazao je Pernar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.