Miroslav Škoro: Pomilovao bih Tomislava Merčepa

Vijesti 17. pro 201912:38 > 12:43
Davor Javorovic/PIXSELL

Miroslav Škoro ranije je gostovao u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV, a snimku je danas objavio na svojoj službenoj Facebook stranici.

Škoro je to rekao gostujući u ponedjeljak u emisiji “Demokracija” Vinkovačke TV, a snimku je danas objavio na svojoj facebook stranici pod naslovom “Kao predsjednik neću ponoviti greške prethodnika i pomilovat ću hrvatske branitelje”.

“Tražim ozbiljnu promjenu, povećanje ovlasti predsjednika države da bi se uvela bolja kontrola. Ako narod nekog izabere s milijun glasova onda taj odgovara tom narodu, ali mora imati pravo zastupati ga”, ustvrdio je Škoro, koji je sadašnju ulogu predsjednika nazvao funkcijom bez ovlasti.

“To je funkcija koja može nekome dati odličje i još uvijek može pomilovati, ne znamo dokad, sad će napraviti nekakvu komisiju”, kaže Škoro.

Upitao je pritom kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica. “Ja ću vam reći – pa ni jednog. Onda mene pitaju što ja mislim o tome bi li ja pomilovao Tomislava Merčepa, evo i odgovora: bih”, poručuje Škoro.

Tko je Tomislav Merčep?

Tomislav Merčep, osuđen je za ratni zločin. Merčep je 2016. godine na Županijskom sudu proglašen krivim za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva te mu je dosuđena zatvorska kazna u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci.