Raos: Škoro nije gotov, kampanja će biti vrlo prljava, izvući će se još blata

Vijesti 18. pro 201912:13 > 12:30
N1

Još je manje od pet dana do otvaranja birališta. Sučeljavanje na HTV-u koje je javnost s nestrpljenjem čekala nije se odvilo onako kako su mnogi očekivali: Troje najjačih kandidata nije se previše međusobno napadalo. Politički analitičar Višeslav Raos smatra da je nakon ovog izvjestan drugi krug s predstavnicima najjačih stranaka.

Višeslav Raos smatra da nije čudno to da se aktualna predsjednica na kraju odazvala na ovo sučeljavanje jer je javna televizija dužna pozvati sve kandidate, a komercijalne TV kuće mogu si dopustiti da izaberu tek nekoliko jačih. “Slično je napravio i David Cameron kada je branio premijerski mandat. Smatrao je da će bolje proći u razvodnjenom formatu, u kojem su svi kandidati, nego da se sučeljava samo s najjačima”, kaže.

VEZANE VIJESTI

 Smatra da Grabar Kitarović može biti zadovoljna nastupom – bila je staložena i “dosta se kontrolirala nakon svih onih čudnih istupa”.

Raos smatra da se i Milanović trudio da ne iskače previše, a po njemu je Miroslav Škoro bio potpuno razočaranje. “Baš me zanima što će pokazati ankete koje će uhvatiti raspoloženje nakon sučeljavanja. Škoro je bio u naletu, mogao je iskoristiti ovo sučeljavanje. Kolakušić ga je bolje iskoristio. Ne bih se čudio da Kolakušić značajno poraste, a Škoro padne”, kaže Raos.

Dario Juričan, smatra Raos, nije se najbolje snašao u ovakvom dugom formatu i bolje bi mu pasalo da je sučeljavanje bilo kraće. Jer nakon nekog vremena “njegov performans nije držao pozornost”. “S druge strane, Katarina Peović dosta je pikirala Škoru, a on se uopće nije trudio odvraćati. Highlight je bio kada je Grabar Kitarović govorila o korupciji u SOA-i. Je li to novi moment ili nas to vraća na stare sukobe i priče o savjetnicima”, pita se Raos.

Smatra da nakon sučeljavanja postaje jasno da nas čeka standardni scenarij – drugi krug s kandidatima najjačih stranaka.

Na pitanje kako očekuje da će se odvijati kampanja u “fotofinišu”, Raos odgovara: “Očekujem da će iskočiti Grabar Kitarović i Milanović. No, nije Škoro gotov. Njegovi u stožeru sigurno imaju još kojeg asa u rukavu. Možda zaoštre priču, jer sigurno su svjesni toga da je njihov kandidat podbacio na sučeljavanju pa će zaoštriti priču. Smislit će nešto da se vrate u igru. Zadnjih dana vjerojatno će kampanja biti vrlo prljava. Pretpostavljam da će se izvući još nekakvog blata”, zaključuje za tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.