"Svaki glas za Škoru utjecao je na to da Milanović bude relativni pobjednik"

Vijesti 27. pro 201908:47 > 09:04
N1

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić bio je gost Novog dana. Komentirao je predstojeću kampanju za drugi krug predsjedničkih izbora, kao i situaciju u svom resoru u 2019.

Upitan jesu li u HDZ-u iznenađeni prednošću koje prema posljednjim istraživanjima ima Zoran Milanović pred kandidatkinjom HDZ-a i aktualnom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Ćorić odgovara: “Nije to pitanje iznenađenja. Ako se ne varam, ta anketa rađena je nakon prvog kruga predsjedničkih izbora. Imamo 14 dana da pretvorimo ovo u našu prednost. Dozvolite da kažem, ta anketa rađena je nakon izbora, tada su još glave bile vruće. Dopustite da ponovno pridobijemo povjerenje birača”. 

Komentirao je i rezultat Miroslava Škore u prvom krugu predsjedničkih izbora. 

“Miroslav Škoro je ušao u onaj dio biračkog tijela koji je prije 5 godina bilo biračko tijelo Kolinde Grabar-Kitarović. Pitanje retorike je pitanje predizborne kampanje. Svaki glas za gospodina Škoru utjecao je na to da je Milanović iz prvog kruga izašao kao relativni pobjednik”, rekao je Ćorić. 

VEZANE VIJESTI

Predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a savjetovao je da treba biti onakva kakva jest. “Ona je osoba koja živi ovu zemlju svaki dan. Niti jedan predsjednik RH nakon tuđmana nije bio na taj način angažiran i aktivan nakon petogodišnjeg mandata. Napravila je puno za međunarodni kredibilitet Republike Hrvatske”, ističe. 

Smatra kako gafovi obilježavaju rad bilo koga od nas. “Ne vjerujem da će predsjednicu to koštati. HDZ će odraditi angažirano kao što je to do sada, dignut ćemo u petu brzinu”, kazao je Ćorić. 

#related-news_0

Ćorić smatra kako eventualni poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima ne bi bio i poraz za Andreja Plenkovića. “Naša kandidatkinja ima svoju dimenziju, a Andrej Plenković ima svoju dimenziju”, veli Ćorić. 

Rad Vlade ocijenio je s četvorkom i kazao kako postoje događaju koji su zasjenili rad vlade. 

Kazao je kako on osobno ne bi popustio zahtjevima sindikalista i kako je on to u konačnici jasno i artikulirao. 

Situacija u resoru 

“Mi smo u realizaciji LNG terminala na Krku i radovi idu dobro. 2019. donijela je jednu jako lijepu vijest, to je konačna odluka i potpis ugovora s izvođačima i ulaganje u Rafineriju nafte Rijeka”, rekao je Ćorić. 

“Što se tiče vodnog sektora, moram priznati da je ova godina bila u znaku nejverojatnog angažmana Hrvatskih voda. Do 2023. godine bi trebali realizirati 22 milijarde kuna projekta aglomeracije. To znači nove priključke na vodu i rekonstrukciju vodovodne mreže”, dodaje. 

Što se tiče gospodarenja otpadom, ministar je kazao kako smo tu “učinili nevjerojatan iskorak”. “Centri za gospodarenje otpadom u ovom trenutku – još nekoliko centara bi 2020. bi trebalo krenuti s izgradnjom”, ističe Ćorić.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.