Davor Bernardić se rasplakao od sreće

Vijesti 05. sij 202016:46 > 21:26
N1

Prema rezultatima DIP-a, Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske. Osvojio je uvjerljivo više glasova od protukandidatkinje i aktualne predsjednice, Kolinde Grabar-Kitarović.

21:51

Hvala svima, hvala onima koji su me podržali i onima koji me nisu podržali, hvala mojoj protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović”, rekao je Milanović, a okupljeni su počeli zviždati, na što ih je on zaustavio.

“Ne, ne! Ovo smo doživjeli jednom na inauguraciji prije pet godina i nikad više, govorio sam o zviždanju, to ne radimo!”, poručio je.

Više čitajte OVDJE.

21:40

Zoran Milanović obraća se okupljenima u stožeru.

“Dobrodošli u tvornicu pobjeda”, kazao je na početku i zahvalio onima koji su ga “podržali i onima koji nisu, hvala mojoj protukandidatkinji”, kazao je.

Na uzvike nezadovoljstva kazao je – “ne, ne, ovo smo doživjeli prije 5 godina. Govorim o zviždanju… Politika je strastven posao. Ja od sutra radim i živim posao drugačije od ovoga sad”.

21:26

Davor Bernardić rasplakao se od sreće u stožeru. Zahvalio je građanima koji su dali glas Milanoviću.

Ovo je pobjeda Milanovića, SDP-a i naših partnera, kazao je i zajedno s okupljenima počeo skandirati ‘pobjeda!’.

“Pobijedili smo jer su nam građani vjerovali i na taj način ćemo nastaviti do konačne pobjede, jer Hrvatska mora postati ponosna zemlja ali i uspješna zajednica i socijalno pravedna. Mi smo svjesni i ujedinjeni u našim vrijednostima”, rekao je Bernardić, a SDP-ovci skandiraju “Promjene, promjene”, rekao je Bernardić.

21:15

Zoran Milanović komentirao je izborne rezultate prema kojima je on novi predsjednik Republike Hrvatske. “Zadovoljan sam, pobjeda je tijesna, ali čista. Večeras ću otići u Tvornicu, štedjeti malo glas, biti kratko s prijateljima i onda otići spavati”, kazao je Milanović kratko novinarima.

Više pročitajte OVDJE.

21:04

Pogledajte i fotogaleriju atmosfere iz pobjedničkog stožera

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
ILUSTRATIVNA FOTOGRAFIJA
Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

21:03

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je kako je neizmjerno sretan jer je Hrvatska pokazala da može biti normalna zemlja.

Više čitajte OVDJE.

20:43

“Presudila je odlučnost Zorana Milanovića, nije se skrivao iza bilo koga. Nitko nije govorio u njegovo ime. S druge strane vidjeli smo sukob na desnici. Karakter Milanovića je njegova najveća prednost, ali i mana”, poručio je Ivan Račan, sin pokojnog hrvatskog premijera Ivice Račana.

20:26

SDP-ov Nenad Stazić: “Ovo je veličanstvena pobjeda. Velika razlika. Hrvatska će nakon dugo vremena ići u dobrom smjeru. Bila je dobra kampanja. Milanović je bio fenomenalan. Deklasirao ju je”

20:21

OVDJE pogledajte kako su glasali veći gradovi, a OVDJE kako su glasale županije.

19:58

“Milanović predsjednik, Bernardić premijer, kako drugačije?”, kaže nam SDP-ov Franko Vidović.

19:53

“S predsjednicom se još nisam čuo, s premijerom jesam. Izlazne ankete nam ne idu u prilog, razlika je veća nego što se realno može dostići. Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih gradova”, izjavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković o čemu više možete čitati OVDJE.

19:47

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora, Milijan Brkić, nakon objave izlaznih anketa komentirao je rezultat prema kojem pobjedu na predsjedničkim izborima odnosi Zoran Milanović.

Što je poručio Zoranu Milanoviću čitajte OVDJE.

19:45

“Mi smo se nadali tome, sve što je odrađeno i kakav je kandidat mi smo se tome nadali, komentirao je voditelj stožera Zorana Milanovića Orsat Miljenić izlazne ankete.

“Sada smo sretni presretni, ali veselje će doći na red kada bude službeno. Za otvaranje šampanjca treba čekati da DIP kaže svoje.”

I on se zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore.

Na pitanje koliko glasovi dijaspore mogu smanjiti razliku kaže da ne bi trebala više do dva posto. “Sad ako se neka čuda događaju, ako slete Marsovci i svemirci onda je moguće promijeniti. Ne očekujem promjenu, ali dok ne dobijemo službeno imam jednu dozu rezerve.

19:27

“Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest mjesci. Ljudi, hvala vam!”, stoji u objavi na Facebook stranici Zorana Milanovića nakon objave izlaznih anketa koje mu daju solidnu prednost.

Više o zahvali čitajte OVDJE.

19:21

SDP-ov saborski zastupnik zahvalio je svim biračima u Hrvatskoj i van nje koji su se odazvali, a posebno se zahvalio onima koji su glasali za Zorana Milanovića. Nije iznenađen ovakvim razvojem događaja.

Dodaje i da je ovo strašan vjetar u leđa SDP-u i ljevici ako pobijedi, ali da je još vrijednije to što će Milanović biti dobar predsjednik.

Uvjeren je i da će SDP nastaviti na tom valu i preuzeti i vlast na parlamentarnim izborima. Milanović predsjednik, Bernardić premijer?, upitao ga je naš reporter. Pa kako drugačije?, kazao je oduševljeni SDP-ovac.

Misli da će kohabitacija Milanović-Plenković funkcionirati, da neće raditi spačke Vladi, ali da će tražiti odgovornost od Vlade i to bez lupanja šakom o stol.

19:09

Nikola Jelić, glasnogovornik stožera Zorana Milanovića, u javljanju u našem programu izrazio je veliko hvala svim građanima i građankama Hrvatske koji su izašli na izbore i glasali.

“Izlazne ankete su razlog za slavlje, ali pričekat ćemo konačne rezultate iako ne sumnjamo da će oni potvrditi ove ankete”, rekao je.

Kada je u pitanju glasanje u dijaspori kaže: “Hvala svima koji su glasali u Hrvatskoj za Zorana Milanovića i hvala svima u Hrvatskoj koji su glasali za njegovu protukandidatkinju. Ovo su izbori za predsjednika Hrvatske.”

Jelić je dalje istaknuo kako su građani pokazali da žele predsjednika s karakterom i da je u svih šest mjeseci Milanović pokazao da ima karakter od prvog do zadnjeg dana, a kaže i kako smo danas vidjeli da se danas ponio kao čovjek s karakterom na izbornom mjestu.

19:01

U stožeru Zorana Milanovića zavladalo je oduševljenje čim su objavljene izlazne ankete koje mu daju prednost od gotovo sedam posto.

Do 16.30 izlaznost na izborima u drugom krugu bila je 43,5 posto što je povećanje u odnosu na prvi krug, ali smanjenje u odnosu na drugi krug na prethodnim izborima 2015. Više o izlaznosti čitajte OVDJE.

VEZANE VIJESTI