Krenula previranja vladajućih i oporbe oko imenovanja veleposlanika

Vijesti 10. sij 202021:25 > 21:29
N1

Premijer i predsjednica u odlasku dogovorili su posljednja imenovanja hrvatskih veleposlanika u Berlinu i Beogradu. I tu nema ništa sporno - uvjerava ministar vanjskih poslova.

“Doista me žalosti činjenica da se manipulira time. Ja sam 19. srpnja imenovan ministrom i trebalo je u Berlin poslati novog veleposlanika. Prema tome cijela procedura oko veleposlanika traje već mjesecima”, rekao je ministar Grlić Radman. 

Radman manipulatorom naziva SDP-ovog Joška Klisovića koji upozorava da je nekorektno što nema konzultacija oko imenovanja veleposlanika, nakon što je izabran novi predsjednik.

“Predsjednik Milanović će sljedećih 5 godina sukreirati kadrovsku politiku u diplomaciji i s njim se mora koordinirati svako imenovanje”, ističe Klisović. 

Klisović dodaje da ne zna o kojim se veleposlanicima radi, već da ga je zvala tajnica da će se o tome održati sjednica saborskog Odbora za vanjsku politiku. Neslužbeno, umjesto Gordana Bakote koji je iz Srbije poslan u Berlin, u Beograd bi trebao doći Hido Biščević. HDZ-ov predsjednik Odbora o svemu šuti.

Više u prilogu Katarine Brečić. 

 N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.