Peđa Grbin: Potrebno je staviti glave na kup i okupiti koaliciju!

Vijesti 14. sij 202013:08 > 13:38
N1

SDP-ov Peđa Grbin gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao sutrašnje glasanje o nepovjerenju ministrici obrazovanja Blaženki Divjak te predstojeće parlamentarne izbore.

SDP-ov Peđa Grbin je na početku komentirao činjenicu kako će se rasprava o nepovjerenju ministrici obrazovanja Blaženki Divjak održati u popodnevnim satima.

“HDZ slaže raspored, potpisuje ga Jandroković ne vodeći pritom uopće računa o nekakvim proceduarama, pa sam eto i ja prije nekih 15-20 minuta dobio raspored rasprava za ovaj tjedna, što je – pa reći ću to tako – neprimjereno.”

“Pa još je također neprimjereno da se jedna tako važna rasprava o ministrici Divjak, koja je također i rasprava o stanju u hrvatskom obrazovanju, održava tada.”

VEZANA VIJEST

Istaknuo je kako je navedena rasprava mogla biti održana i jučer.

“Da su htjeli, mogli su ovu raspravu o nepovjerenju Divjak staviti recimo jučer. Nikome od nas ne bi smetalo da se sazvala sjednica jučer, pa da smo o tome rapsravljali. Jasno je da svojim potezom pokušavaju tu raspravu gurnuti u što kasniji sat kako bi izbjegli da se čuje i vidi sve ono što se stavlja na teret Divjak, ali isto tako Vladi po pitanju obrazovanja u cjelini.”

Većina će podržati ministricu

“Jedino je jasno ono što su predstavnici saborske većina rekli – da će bez obzira na sve neuspjehe u resoru obrazovanja podržati Blaženku Divjak, jer je – da se poslužim rječnikom Milana Bandića – važna je stabilnost. A to što je ta stabilnost krije potpunu nesposobnost za obnašanje vlasti u Hrvatskoj, ma koga briga za to”, kazao je Grbin.

Dodao je i sljedeće: “Nema reforme obrazovanja, ona se svela na tablete. Mi reforme obrazovanja nemamo i o tome će sutra biti riječ.”

#related-news_0

“Divjak je na čelu tog resora i na temelju toga snosi ne samo zapovjednu, nego i punu odgovornost, jer se sve ovo radilo pod njenom paskom i nadzorom. Odgovornost također snose i drugi članovi Vlade koji tu nesposobnost i nerad pokrivaju. Divjak svoj posao ne radi dobro i zbog toga ona mora otići”.

Glave na kup

“Osobno držim da su izbori za predsjednika pokazatelj kako bi se opozicija trebala organizirati i nastupiti. Međutim, formiranje jedne takve koalicije ovisi o pregovorima među političkim strankama. S niti jednom stranom pregovori nisu okončani. Dok ne budu okonačni i ne bude stavljen potpis na koalicijski sporazum, ne možemo govoriti radi li se tu o koaliciji ili pojedinačnom nastupu”, kazao je Grbin.

“Smatram kako je potrebno staviti glave na kup, okupiti koaliciju koja će predstavljati čitavu građansku i liberalnu Hrvatsku i nakon toga pobijediti. Jer Hrvatska još četiri godine ovakve Vlade s ovakvim kriminalnim potezima naprosto neće preživjeti”, zaključio je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.