Sessa se ispričao policajki koju je šef zlostavljao: "Presuda je pogrešna"

Vijesti 21. sij 202008:33 > 08:35
Matija Habljak/PIXSELL

Prije gotovo četiri godine na području Policijske postaje Bajakovo, točnije u noći s 22. na 23. veljače 2016. godine, mladu policajku je cijelu noć seksualno uznemiravao njezin šef, koji je na Općinskom sudu u Vukovaru oslobođen krivnje jer se "spolno uznemiravanje dogodilo samo jednom".

Sutkinja Općinskog suda u Vukovaru Anica Filipović u presudi je navela da je za postojanje ovog kaznenog djela “nužno da se spolno uznemiravanje ponovi bar jednom i da je proizvelo strah ili neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje, te da su ponašanja neželjena (neće iste, odbija iste) osobi kojoj su upućena i da ta ponašanja smatra zadiranjem u svoju privatnost”.

VEZANE VIJESTI

 Šef Vrhovnog suda Đuro Sessa ispričao se zlostavljanoj policajki.

“Ja sam se prije svega htio, u ime sudbene vlasti, ispričati policajki zato što je to zaista bila jedna pogrešna presuda gdje je napravljen jedan klasičan previd, koji mi suci ne volimo kad se tumači mehanički sudska praksa. Ovdje je sutkinja pogriješila, nije vodila računa o kriminalnoj količini djela i primijenila je jednu sudsku praksu koja se nikako nije smjela primijeniti”, rekao je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa za RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.