Kujundžić: "Moja supruga će tražiti pravnu zaštitu"

Vijesti 24. sij 202013:36 > 13:42
N1 Hrvatska

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na konferenciji za novinare osudio je incident koji se dogodio pred njegovom kućom u rodnoj Ivanbegovini kod Imotskog, otkrio je da novi mandat ministarske funkcije ne želi, ali i da će zbog neistina iznesenih oko slučaja s njegovom imovinskom karticom, odnosno vezanih uz suprugu i njezinu firmu, potražiti pravnu zaštitu.

Ministar Milan Kujundžić na konferenciji za novinare između ostalog je iznio detalje o svojoj imovinskoj kartici te u nekoliko navrata istaknuo da je možda napravio neku tehničku grešku, ali sadržajno je sve bilo transparentno.

“Kartica je prijavljena povjerenstvu. U sadržajnom smislu ništa se nije promijenilo – ni visina kredita, već deset godina sve su na istom mjestu. Karticu sam sam ispunjavao, čovjek nekad nije dorastao. Ako se dogodila nekakva nenamjerna greška, to ću lako ispraviti, a u sadržajnom smislu nema promjena”, rekao je, a potom se osvrnuo na medijske napise u kojima se spominjala i njegova supruga.

VEZANE VIJESTI

“Što se tiče moje supruge i navodnog povlaštenog kredita… To je komora prije godinu dvije takve kredite dogovorila za sve hrvatske liječnike. Tu nema povlaštenih kamatnih stopa.

Isto tako glede nekih teških neistina koje su se pisale zlonamjerni o mojoj ženi i njenoj firmi, zatražit ćemo pravnu zaštitu.

Korišteni su pojmovi koji nisu istiniti, stečaj i likvidacija nisu isti, i banka koja se spominje – moja supruga je uredno otplatila kredit koji je bila dužna prije zatvaranja firme (likvidacije). Ona će tražiti pravnu zaštitu.

Bilo tko može provjeriti moj tekući račun i tekući račun moje žene. U tih deset godina s našim plaćama, usput prije nego sam bio ministar bila je dvostruko veća, zaradili smo preko pet milijuna kuna i isto toliko skoro platiti državi”, rekao je.

Potom je objasnio kako je njegova supruga 1994. godine u zaprešiću iznajmila privatan prostor gdje o svom trošku uređenja i ostalog otvara ordinaciju. Kasnije su je premjestili u Malešnicu gdje su kupili stan, a 1996. dižu kredit i otvaraju Polikliniku Tim koja, kako je rekao, posljednje tri godine ne radi.

Tijek događaja s konferencije za novinare ministra Kujundžića pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.