Mama i sin osumnjičeni da su prevarili državu za više od milijun kuna

Vijesti 27. sij 202011:39 > 11:47
Ilustracija

Dubrovačka policija sumnjiči 47-godišnjakinju za tri kaznena djela - davanje lažnog iskaza, krivotvorenje isprava i prijevaru, a njezinog 28-godišnjeg sina za prevaru jer su na temelju lažnih iskaza prevarili državu za više od milijun kuna.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je istraživanje nad 47-godišnjakinjom osumnjičenom za tri kaznena djela – davanje lažnog iskaza, krivotvorenje isprava i prijevaru.

VEZANE VIJESTI

Žena je prilikom podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na obiteljsku invalidninu kao članu obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja, dala lažan iskaz o svom bračnom statusu kako bi stekla imovinsku korist za sebe i svog 28-godišnjeg sina.

Time je dovela u zabludu djelatnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i djelatnike Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na obiteljsku invalidninu i mirovinu kao sukorisnicima.

Osim toga, sumnjiči se da je nakon podnošenja zahtjeva, od 2012. godine, kontinuirano dostavljala krivotvorene potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u.

Tako im je kroz godine isplaćen novčani iznos od preko milijun kuna, odnosno 1.147.240,00 kuna.

Osim 47-godišnjakinje kazneno je prijavljen i njen 28-godišnji sin i to zbog kaznenog djela prijevare.

Osumnjičeni se trenutno nalaze u SAD-u, nedostupni su policiji i za njima je raspisana potraga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.