Vrdoljak: Nemam problem odgovoriti na sva pitanja oko moje imovine i poslovanja

Vijesti 31. sij 202011:51 > 12:05
N1

Gost N1 Studija uživo bio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Komentirao je političke aktualnosti, situaciju oko kadroviranja u APN-u, a osvrnuo se i na vlastitu političku budućnost, kao i na budućnost HNS-a.

Kako su posljednjih tjedana imovinske kartice ministara u fokusu javnosti, predsjednik HNS-a kaže i da je sam imao propusta u imovinskoj kartici pa je onda naučio, zato mu je neobično da baš ministri zaborave upisati dvorište zbog nemara, neinformiranja ili neznanja, pa onda to napravi i sljedeći ministar, onda mu se to čini da nisu koncentrirani.

Kako nije dužnosnik nema obvezu ispunjavati imovinsku karticu, ali tvrdi da i dalje mora biti transparentan jer je predsjednik stranke. Pozvao je sve da mu postave pitanja ako ih imaju. “Nemam problem odgovoriti na sva pitanja oko moje imovine i poslovanja”, rekao je.

Smatra da bi bilo mudro da je premijer Andrej Plenković upozorio ministre i ministrice da provjere imovinske kartice i dodao da su i ljudi koji su sada u opoziciji, a bili su s njim u Vladi, isto imali odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da su pogriješili.

Oko priče o APN-u kaže da ako netko ima osobnu korist od svoje funkcije, “tu je stav HNS-a vrlo jasan i tu smo vrlo brzi, leti u 24 sata.”

VEZANE VIJESTI

Za novog direktora APN-a Dragana Hristova kaže da je u njegovo slučaju bilo riječ o nezakonitom otkazu, te da nije uzeo ni otpremninu, a sudska nagodba je bolja nego presuda jer bi sud dobio pa bi trošak za porezne obveznike bio veći.

“Nezakoniti otkaz je jedna tema. Ne daj Bože da mu nađem da je uzeo stan od APN-a, otišao bi za dva sata, ne za 24 jer je to stav HNS-a”, rekao je Vrdoljak.

Kada je riječ o unutarstranačkim izborima u HNS-u, još jednom je potvrdio da se neće kandidirati ni za jednu funkciju. Za HNS.ovu odluku 2017. kaže da preuzima odgovornost za lošu komunikaciju, ali dobar sadržaj ulaska u Vladu.

Kaže da se on vraća u privatni biznis iz kojeg je i došao u politiku, a HNS prepušta nekim novim ljudima i svježim idejama i dodaje da su prije dvije godine odlučili da će sami na parlamentarne izbore. Iskreno se nada da će biti više kandidata za funkcije u stranci.

N1 pratite putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad|Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook|Instagram.